Mandić: Sa pijetetom se sjećamo svih koji su svoj život dali u odbrani zajedničke države, kao i nevinih civilnih žrtava

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da je Mandić položio vijenac u kasarni Danilovgrad u znak sjećanja na nevine žrtve i heroje koji su prije 25 godina branili nebo i granice Savezne Republike Jugoslavije (SRJ)

74819 pregleda 383 reakcija 201 komentar(a)
Mandić polaže vijenac, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić polaže vijenac, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 24.03.2024. 12:24h

Sa pijetetom se sjećamo svih koji su svoj život dali u odbrani zajedničke države, kao i nevinih civilnih žrtava, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da je Mandić danas položio vijenac u kasarni Danilovgrad u znak sjećanja na nevine žrtve i heroje koji su prije 25 godina branili nebo i granice Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

U saopštenju se navodi da je Mandić vijenac posvetio "Herojskim braniocima Crne Gore 1999. godine" i prvoj žrtvi NATO bombardovanja, vojniku Saši Stajiću, ističući da se sa pijetetom sjećamo svih koji su svoj život dali u odbrani zajedničke države, kao i nevinih civilnih žrtava.

"Posebno ističemo činjenicu da je ovo prvi put da visoki državni funkcioner Crne Gore odaje poštovanje nevinim žrtvama i herojima odbrane zemlje 1999. Vječan im pomen", navodi se u saopštenju Skupštine.

Iz Skupštine su kazali da je Mandić danas položio i vijenac u kasarni Masline u znak sjećanja na nevine žrtve i junake koji su prije 25 godina branili nebo, kopno i more Savezne Republike Jugoslavije.

"Predsjednik Mandić je vijence posvetio 'Herojima odbrane naše zemlje 1999. godine', ističući da se sa ponosom sjećamo junaka koji su dali sve, uključujući i vlastiti život u odbrani naše zajedničke zemlje. Vječan im pomen", piše u saopštenju.

Bonus video: