Knežević Đeljošaju: Ako je ubistvo mog trinaestogodišnjeg brata humanitarna intervencija, šta je onda zločin?

"A koliko je vaša današnja intervencija humana, najbolje potvrđuje to što sam nakon svakodnevne dvadesetpetogodišnje borbe da ne progovorim, danas bio prinuđen da ipak to učinim", poručio je Zoran Knežević

33766 pregleda 179 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Sasa Matić/Vlada Crne Gore
Ilustracija, Foto: Sasa Matić/Vlada Crne Gore

Ako je svirepo ubistvo mog trinaestogodišnjeg brata Miroslava Kneževića, devetogodišnje Julije Brudar, dvanaestogodišnje Olivere Maksimović humanitarna intervencija, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj?

To je večeras "Vijestima" saopštio Zoran Knežević, reagujući na današnju izjavu potpredsjednika Vlade i lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja, koji je povodom četvrt vijeka od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) saopštio da je posrijedi bila "humanitarna vojna intervencija" kojom je zaustavljena "politika zločina" predsjednika SRJ Slobodana Miloševića.

Zoran Knežević je brat Miroslava Kneževića, koji je jedno od troje djece stradale u Murinu 1999. godine, u NATO bombardovanju.

Kneževićevo reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Ako je svirepo ubistvo mog trinaestogodišnjeg brata Miroslava Kneževića, devetogodišnje Julije Brudar, dvanaestogodišnje Olivere Maksimović humanitarna intervencija, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj? Ako su bombe koje su usred bijela dana zauvijek prekinule tri nedužna djetinjstva humanitarna intervencija, šta je onda žločin gospodine Đeljošaj? Ako su ubistva Milke Kočanović, Vukića Vuletića i Manojla Komatine humanitarna intervencija, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj? Ako je ranjavanje naših sugrađana humanitarna intervencija, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj?

Ako je bombardovanje Murina u kom nije bilo vojnih ciljeva, i to usred bijela dana, humanitarna intervencija, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj? Ako je humanitarna intervencija to što niko od zvaničnika NATO-a ne želi da prizna odgovornost, izrazi kajanje i uputi izvinjenje, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj?

Ako je humanitarna intervencija to što se niko od crnogorskih zvaničnika do 2021. godine nije pojavio da oda počast nevinim žrtvama, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj?

Ako je humanitarna intervencija to što je država Crna Gora dvije i po decenije suspendovala pravo na pravnu zaštitu porodicama ubijenih i ranjenim u bombardovanju Murina, šta je onda zločin gospodine Đeljošaj? Ako je sve ovo humanitarna intervencija, ako je humanitarna intervencija ubijanje jedne varoši koja se zove Murino, čije ime i nevine žrtve nećete ni da pomenute, šta onda označava riječ zločin, gospodine Đeljošaj?

A koliko je vaša današnja intervencija humana, najbolje potvrđuje to što sam nakon svakodnevne dvadesetpetogodišnje borbe da ne progovorim, danas bio prinuđen da ipak to učinim", naveo je u reagovanju Knežević.

Bonus video: