Poseban klub odbornika neće prisustvovati sjednici Skupštine Glavnog grada

"Mi nećemo prisustvovati sve dok ne budu ovi dogovori završeni, tako da mislim da, što se naša tiče, naš klub neće biti sjutra na sjednici"

23181 pregleda 4 komentar(a)
Sa jedne od ranijih sjednica Skupštine Glavnog grada, Foto: Nikola Saveljić
Sa jedne od ranijih sjednica Skupštine Glavnog grada, Foto: Nikola Saveljić

Dragan Radović iz novoformiranog odborničkog kluba u Glavnom gradu kazao je da su pokrenuli proceduru za odlaganje sjednice u ponedjeljak, i da neće prisustvovati sjednici.

Odbornici koji su napustili Pokret Evropa sad sastali su se sa kolegama iz Pokreta kako bi dogovorili dalje funkcionisanje vlasti u Glavnom gradu.

"Mi smo ispred kluba pokrenuli inicijativu prema predsjednici skupštine da se sjednica odloži. Mi nećemo prisustvovati sve dok ne budu ovi dogovori završeni, tako da mislim da, što se naša tiče, naš klub neće biti sjutra na sjednici", kazao je Radović, prenosi portal RTCG.

Dodao je da je narativ koji je prisutan ovih dana vezan za njihovu borbu za funkcije, te se predstavljalo da su oni tu samo zbog funkcija i raspodjele funkcija.

"Međutim, ne, kao što sam i rekao i ponavljam ponovno, pričamo o politikama, o projektima, o gradu, o nastavku onih zacrtanih projekata i obećanja pred izbore koje smo dali građanima Podgorice", rekao je Radović.

Kazao je da su imali jedan razgovor sa gradonačelnicom Oliverom Injac koji je "bio sa naše strane ocijenjen jako uspješnim".

"Ono što mi možemo, i ponovno naglašavam, što možemo istaći, to je da se mi ne bavimo ovim funkcijama, ne bavimo se raspodjelom za sada niti smo davali nekakvu ponudu, niti o tome pričali. Pregovori će teći ovih dana, intenzivno, u komunikaciji klubova i pojedinačno, tako da će biti u kontinuitetu", rekao je Radović.

Bonus video: