Milatović: Dobro je što 44. Vlada nastavlja napore prethodnih kako bi zaštitila životni standard građana

"Kumulativna stopa inflacije u prethodne dvije godine je iznosila više od 20%, a rast cijena hrane i do 40%, što su građani najbolje osjetili pri svakoj kupovini", poručio je predsjednik Crne Gore

15122 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Rast cijena je jedan od najvećih problema sa kojim se naši građani suočavaju, saopštio je danas predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

"Kumulativna stopa inflacije u prethodne dvije godine je iznosila više od 20%, a rast cijena hrane i do 40%, što su građani najbolje osjetili pri svakoj kupovini. Dobro je što 44. Vlada nastavlja napore prethodnih kako bi zaštitila životni standard naših građana", napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da je Zakon o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, osmišljen u mandatu 42. Vlade a usvojen u mandatu 43. Vlade, stvorio osnov za ograničenje cijena proizvoda u slučajevima ozbiljnih poremećaja na tržištu.

"Ovo pokazuje da je kreiranje dobrih ekonomskih politika koje omogućavaju državi da pravovremeno djeluje od ključnog značaja", zaključio je Milatović.

Bonus video: