DPS: Katić zaustavio rješavanje stambenih pitanja u Herceg Novom

Povlačenjem tačke sa Dnevnog reda današnjeg zasijedanja, gradonačelnik Herceg Novog je stopirao proces za koji se DPS u tom gradu zalaže već više od dvije godine, kazali su iz te partije
93 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.08.2017. 16:36h

Vladajuća koalicija u Herceg Novom nastavlja da pokazuje nepriznavanje države Crne Gore i institucija sistema, konstatuje se u današnjem saopštenju OO DPS Herceg Novi.

“Na današnjoj Drugoj redovnoj sjednici SO Herceg Novi na Dnevnom redu je bila predviđena i odluka o izmjenama Odluke o učešću Opštine Herceg Novi o rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika. Ovom odlukom se mijenja Odluka od 26. septembra 2016. koju je saziv Skupštine jednoglasno usvojio i protiv koje nije pokrenut nikakav postupak. Tom Odlukom ovlašćuje se predsjednik Opštine za preduzimanje svih neophodnih radnji i praćenje realizacije. Mimo uobičajene procedure, a u cilju poentiranja, predsjednik Opštine Stevan Katić, predstavnik Demokratske Crne Gore, prije početka rasprave o ovoj tački povlači je sa dnevnog reda. Iako je na samom početku zasijedanja predsjednik Opštine iskoristio svoje pravo i povukao više predloženih tačaka dnevnog reda, očigledno je želio da na ovaj način posebno naglasi nepoštovanje Crne Gore i njenih institucija, u ovom slučaju Osnovnog Suda”, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Objašnjavaju da je Osnovni Sud u Herceg Novom 27. jula 2017. donio Rješenje kojim se određuje privremena mjera, pa se zabranjuje Opštini Herceg Novi da briše član 3. stav 2. ovog Rješenja Osnovnog Suda u Herceg Novom.

“Predsjednik Opštine je takvu odluku nazvao skandaloznom. Iskoristivši takav stav, povukao je ovu tačku sa Dnevnog reda današnjeg zasijedanja. Na taj način zaustavio je proces rješavanja stambenih pitanja kroz 44, odnosno 48 stanova prosvjetnim radnicima, službenicima Centra bezbjednosti, Doma zdravlja i Pravosuđa, za što se DPS Herceg Novog zalaže već više od dvije godine. Etiketirajući odluku donesenu 29. jula kao skandaloznu i kontroverznu, gospodin Katić je najavio konferenciju za štampu. Ne znamo da li će konferenciji za štampu prisustvovati i predstavnici drugih koalicionih partnera koji vrše vlast u Opštini Herceg Novi, a koji su prošle godine jednoglasno podržali usvajanje ove odluke”, zaključuje se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Bonus video: