Konatar u Savjetu Evrope: Pravo na zdravu životnu sredinu će biti dio osnovnih ljudskih prava

Konatar je, kako se navodi u saopštenju URE, posebno istakao činjenicu da je Crna Gora Ustavom definisana kao ekološka država i kao takva, kako je naveo, želi biti primjer održivog razvoja i zaštite životne sredine

5057 pregleda 7 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Pravo na zdravu životnu sredinu je prepoznato od strane Ujedinjenih nacija i sada je vrijeme da i Savjet Evrope to pravo prepozna kao jedno od osnovnih ljudskih prava.

To je, između ostalog, kazao potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar na sastanku Mreže parlamentaraca za zdravu životnu sredinu Savjeta Evrope koji se održava u Parizu.

Konatar je, kako se navodi u saopštenju URE, posebno istakao činjenicu da je Crna Gora Ustavom definisana kao ekološka država i kao takva, kako je naveo, želi biti primjer održivog razvoja i zaštite životne sredine.

"Ovo je prilika da Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope(PSSE) prevaziđe razlike koje postoje i da dođemo do zajedničkog standarda i priznanja prava na zdravu životnu sredinu kao jednog od osnovnih ljudskih prava", zaključio je Konatar.

Bonus video: