Đeka: Kosovo suverena država, neki u vladajućoj koaliciji to nisu razmjeli

"Glasanje čelnice naše delegacije u toj evropskoj instituciji je ne samo protivno koalicionom sporazumu, nego direktno ugrožava i dobijanje IBAR-a"

6217 pregleda 23 reakcija 17 komentar(a)
Đeka, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Đeka, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Ministar ljudskih i manjinski prava Fatmira Đeka rekao je da je odluka poslanice Demokratske narodne partije (DNP) Maje Vukićević da ne glasa za prijem Kosova u Savjet Evrope "štetna" i da "evropske integracije Crne Gore".

"Politička odluka Savjeta Evrope je jasna - Kosovo je suverena država. Tu odluku je prije 15 godina donijela i Crna Gora, ali izgleda da to nijesu razumjeli ni neki u vladajućoj koaliciji. Glasanje čelnice naše delegacije u toj evropskoj instituciji je ne samo protivno koalicionom sporazumu, nego direktno ugrožava i dobijanje IBAR-a", rekao je Đeka.

On je u saopštenju naveo i da Demokratska partija i omkao njen lider i član vladajuće koalicije ocjenjuju "ovaj potez štetnim i ugrožavanjem evropskih integracija Crne Gore".

"Očekujemo da se o ovom potezu jasno odrede i ostale članice koalicije, a shodno tome ćemo se i mi odrediti", zaključio je Đeka.

Bonus video: