Mandić: Dino Hrapović je čestiti, časni vitez Pljevalja, koji je zakletvu, riječ, otadžbinu čuvao do kraja života

"Uradićemo sve što je u našoj moći da u udžbenicima, tamo gdje se obrazuju mladi ljudi, imena hrabrih vitezova, časnih ljudi, čestitih junaka bude obavezno štivo za mlade generacije u Crnoj Gori", rekao je Mandić

16940 pregleda 77 reakcija 67 komentar(a)
Mandić u Pljevljima, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić u Pljevljima, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 29.03.2024. 18:08h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić boravio je danas u Pljevljima gdje je prisustvovao otvaranju ulice koja od juče umjesto Bobovska nosi ime pilota Eldina Hrapovića.

Hrapović je prva žrtva JNA u ratu 1991. godine kada je njegov helikopter oboren kod Ljubljane 27. juna.

Predlog za davanje njegovog imena ulici u kojoj je živio potekao je od njegove porodice.

"Dino Hrapović je čestiti, časni vitez Pljevalja, koji je svoju zakletvu, svoju riječ, svoju otadžbinu čuvao do kraja života. Na takvim primjerima, na primjerima Dina Hrapovića danas treba da se vaspitavaju oficiri Vojske Crne Gore. Na tim primjerima treba da se vaspitavaju mlade generacije. Uradićemo sve što je u našoj moći da u udžbenicima, tamo gdje se obrazuju mladi ljudi, imena hrabrih vitezova, časnih ljudi, čestitih junaka bude obavezno štivo za mlade generacije u Crnoj Gori. Da znaju kako treba da se poštuje data riječ i potisana zakletva", kazao je Mandić obraćajući se porodici, prijateljima i poštovaocima Eldina Hrapovića.

Nakon toga Mandić posjetio je Opštinu Pljevlja, gdje se sastao sa predsjednikom opštine Darijom Vranešom.

Bonus video: