Bošnjačka stranaka: Posjeta Pensa veliko priznanje za ostvarene rezultate

"Manjinski narodi su uvijek bili dio pozitivnih i demoktkratskih procesa i izgradnje stabilnosti na ovom prostoru i SAD smatramo partnerima i prijateljima u ovim strateškim opredjeljenjima", navod eiz partije
1 komentar(a)
Majk Pens, Rafet Husović, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Majk Pens, Rafet Husović, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Ažurirano: 02.08.2017. 15:18h

Iz Bošnjačke stranke saopšteno je da je posjeta potpredsjednika SAD Majkla Pensa veliki događaj za Crnu Goru, najbolje priznanje za ostvarene rezultate u demokratskim reformama i euro-atlanskim integracijama naše države, i sjajna potvrda partnerskog odnosa Sjedinjenih američkih država prema Crnoj Gori.

"Naša država danas baštini vrijednosti euro-atlanske porodice zahvaljujući strpljivom, odvaznom i mudrom vođenju državne politike koja je, u teškim vremenima, bila suočena sa ozbiljnim bezbjednosnim izazovima. Danas je Crna Gora prepoznata kao lider u regionu na polju demokratske tranzicije i NATO i evropskim integracijama što potvrđuje i posjeta sa najvišeg nivoa iz SAD. Bošnjačka stranka je ponosna što je dio euro-atlanskih procesa i svojim djelovanjem pomogla da se realizuju strateška državna opredjeljenja, kao što je ulazak Crne Gore u NATO savez", navode iz te partije.

Dodaju da su zadovoljni što je posjeta potpredsjednika SAD-a došla kao "veliko priznanje za ostvarene rezultate i podsticaj daljoj izgradnji sigurnosti i demokratskih institucija u Crnoj Gori i čitavom regionu".

"Manjinski narodi su uvijek bili dio pozitivnih i demoktkratskih procesa i izgradnje stabilnosti na ovom prostoru i SAD smatramo partnerima i prijateljima u ovim strateškim opredjeljenjima", zaključuje se.

Bonus video: