Milačić: Izbori nisu borba protiv Đukanovića, on je samo marioneta

Dajući glas Milačiću, tvrdi on, građani bi dali ujedno glas i novoj generaciji neistrošenih političara, čime bi se, dodaje, počeo put vraćanja Crne Gore sebi, i vraćanje izvornoj volji naroda
24 komentar(a)
Marko Milačić, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Marko Milačić, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.04.2018. 09:29h

Na nedjeljnim izborima građani ne glasaju samo protiv Mila Đukanovića već i sistema koji je on skupa sa stranim mentorima izgradio prethodne tri decenije, poručio je predsjednički kandidat Marko Milačić.

"Nije naš politički protivnik samo jedan čovjek, Đukanović, on je samo marioneta, naš politički protivnik je ta pogubna NATO ideologija koja uništava i ekonomiju i biće ove zemlje”, saopštio je predsjednički kandidat Marko Milačić.

Zaokruživanjem broja jedan, građani, prema njegovom mišljenju, glasaju za punu slobodu, a ne za dnevnu politiku, demagogiju i mlake floskule koje nude ostali kandidati. On je pozvao sve birače da u nedjelju glasaju za suštinske i hrabre promjene, a ne za guranje velikih tema pod tepih.

Dajući glas Milačiću, tvrdi on, građani bi dali ujedno glas i novoj generaciji neistrošenih političara, čime bi se, dodaje, počeo put vraćanja Crne Gore sebi, i vraćanje izvornoj volji naroda.

”Pozivam sve građane ove zemlje, a naročito one najugroženije, Srbe, da glasajući za ideju koju predstavljam, jasno i glasno, u godinama pred nama, kažemo da ne prihvatamo uništavanje ekonomije, ne prihvatamo autokratiju, ne prihvatamo ukidanje naknada majkama sa troje ili više djece, ali, isto tako, ne prihvatamo ni uništavanje većinskog srpskog jezika, kanonske Mitropolije crnogorsko primorske, Njegoševog pisma, ćirilice, da ne prihvatamo nedemokratske odluke poput nasilnog uguravanja u NATO, priznanja lažne države Kosovo, sankcija Rusiji”, rekao je Milačić.

On je naglasio da je sve to dio istog paketa neslobode, kao i da svi predsjednički kandidati koji ne žele da govore o duhovnosti i velikim spoljno-političkim temama, a žele samo da govore o Đukanoviću, zapravo, svjesno ili nesvjesno, cementiraju njegovo decenijsko nasilje i predstavljaju garant dugoročnog održanja statusa kvo u zemlji.

”Da bismo sve ovo uspjeli, potrebna nam je vaša pomoć. Zato vas pozivam da 15. aprila izađete na izbore i glasate za suštinske promjene, jer to je jedini način da Crna Gora ponovo bude zemlja dostojna svojih građana, zemlja koja se neće stidjeti naših predaka i kojom će se ponositi naši potomci”, zaključio je Milačić.

Bonus video: