Đeka - Ben David: "Švedska snažno podržava Crnu Goru u njenim zalaganjima da postane sljedeća članica EU"

1351 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Švedska snažno podržava Crnu Goru u njenim zalaganjima da postane sljedeća članica Evropske unije, poručeno je sa sastanka ministara ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke sa ambasadorkom Kraljevine Švedske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Anikom Ben David, saopšteno je iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

"Ministar Đeka je informisao ambasadorku o nadležnostima i aktuelnim izazovima ministarstva, te dodao da očekuje brzo utvrđivanje bitnih zakona, prije svega krovnog antidiskriminacionog Zakona o zaštiti jednakosti i zabrani diskriminacije. U iščekivanju smo pozitivnog mišljenja imajući u vidu da je Radna grupa predano radila na usaglašavanju teksta kao i njegovom usklađivanju sa pravnom tekovinom EU. Jačanje vladavine prava jedan je od osnovnih zadataka u agendi evropske integracije, ali i jedan od osnovnih zadataka ovog saziva Vlade, rekao je ministar", navodi se u saopštenju.

"On je iskoristio priliku da čestita Nj.E. Ben David ulazak Kraljevine Švedske u NATO i istakao važnost očuvanja mira i bezbjednosti. Nj.E Ben David zahvalila je ministru na prijemu i ponovila snažnu podršku Kraljevine Švedske evropskom putu Crne Gore. Ambasadorka je izjavila da Kraljevina Švedska sa velikim interesovanjem prati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i podravlja spremnost i odlučnost 44. saziva Vlade", dodaje se.

Ben David je rekla da je politička volja aktuelnog saziva Vlade snažna te da svojim djelovanjem daje najbolji primjer šta se sve može kada postoji čvrsta odlučnost.

U saopštenju se zaključuje da je Ben David iskoristila priliku da pohvali Crnu Goru kao primjer zemlje koja poštuje i uvažava različitosti, što je čini dodatno bogatijom i jačom.

Bonus video: