Živković: Zahvaljujući članstvu u NATO, Crna Gora je ostvarila progres na različitim poljima

"Sedam i po decenija od formiranja NATO saveza, podsjeća nas na vrijednosni sistem i demokratske principe koje ovaj vojni savez afirmiše i štiti već 75 godina"

4331 pregleda 32 reakcija 18 komentar(a)
Živković, Foto: DPS
Živković, Foto: DPS

Zahvaljujući članstvu u NATO, Crna Gora je ostvarila progres na različitim poljima, saopštio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

"Sedam i po decenija od formiranja NATO saveza, podsjeća nas na vrijednosni sistem i demokratske principe koje ovaj vojni savez afirmiše i štiti već 75 godina. Članstvo naše države u najmoćnijem vojnom savezu, jedno je od važnih postignuća državne politike predvođene DPS. Zahvaljujući članstvu u NATO, Crna Gora je ostvarila progres na različitim poljima. Veliki broj investicija kao i približavanje Crne Gore Evropskoj uniji najbolja su potvrda mudre i odgovorne politike koja je uspješno predvodila proces evroatlanskih integracija", napisao je Živković na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da u turbulentnim vremenima kada je neophodno sačuvati mir i osnovne principe demokratije, NATO savez na globalnom nivou čuva temelje civilizacijskih tekovina zapadne demokratije.

"Demokratska partija socijalista će se i dalje zalagati da Crna Gora bude pouzdana članica Alijanse i da kontinuirano i beskompromisno doprinosi jačanju bezbjednosti i očuvanju mira na globalnom nivou", zaključio je Živković.

Bonus video: