Etštadler: Crna Gora ima realne šanse da postane prva naredna članica EU

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopštili su da se državni sekretar tog resora Milisav Raspopović sastao danas sa Etštadler, koja boravi u posjeti Crnoj Gori

3328 pregleda 0 komentar(a)
Raspopović i Etštadler, Foto: MVP
Raspopović i Etštadler, Foto: MVP

Crna Gora ima realne šanse da postane prva naredna članica Evropske unije (EU), ocijenila je ministarka za Evropu i Ustav Austrije, Karolin Etštadler.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopštili su da se državni sekretar tog resora Milisav Raspopović sastao danas sa Etštadler, koja boravi u posjeti Crnoj Gori.

Etštadler je, kako su naveli, pohvalila uspjehe koje je Vlada postigla u prethodnom periodu.

Ona je istakla da će Austrija, kao snažan zagovornik proširenja EU, nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori, kako bi u što kraćem roku uspješno okončala pregovarački proces.

„Na toj liniji, ocijenila je da naša zemlja ima realne šanse da postane prva naredna članica Unije, kao i da EU nije kompletna bez Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Raspopović je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Austrije u ostvarenju punopravnog članstva u EU, što predstavlja glavni vanjskopolitički cilj.

„Na toj liniji, podsjetio je da više od 80 procenata crnogorskih građana podržava članstvo u Uniji, što daje dodatan podstrek i obavezu Vladi da odlučno nastavi sa reformskim procesima, koji će omogućiti zemlji da postane prva naredna članica evropske porodice“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da bi članstvo Crne Gore u EU predstavljalo važan podsticaj za sve zemlje kandidatkinje i značajno doprinijelo daljem razvoju regiona i jačanju stabilnosti na evropskom kontinentu.

Bonus video: