IZ CENTRALNE BANKE KAŽU DA JE SVE PO ZAKONU

Kćerkama Jasavićeve i Husovića posao u CBCG

Ilma Jasavić i Sanra Husović angažovane kao pripravnice do 2018. godine. Kćerka Azre Jasavić polagala test, Husovićeva nije
384 pregleda 29 komentar(a)
Azra Jasavić, Rafet Husović
Azra Jasavić, Rafet Husović
Ažurirano: 04.02.2019. 07:22h

Kćerke vršioca dužnosti predsjednika Pozitivne Crne Gore Azre Jasavić i potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Rafeta Husovića zaposlene su kao pripravnice u Centralnoj banci Crne Gore (CBCG).

Kćerka predsjednika Bošnjačke stranke, Sanra Dacić, radi u CBCG od aprila, dok je Ilma Jasavić angažovana u junu.

"Sanra Dacić je u Centralnoj banci zaposlena na određeno vrijeme, od 3. aprila 2017. godine do 19. decembra 2017. godine, u svojstvu pripravnika", saopšteno je "Vijestima" iz Direkcije Centralne banke za ljudske resurse i odnose sa javnošću.

Iako je pripravnica u CBCG, Husovićeva kćerka je od aprila prošle godine osnivač i ovlašćeni zastupnik firme "Sanes". Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, izvršni direktor te firme, koji se bavi hotelskim i drugim smještajem u Ulcinju, je Husovićev sin Enes.

Iz CBCG, na čijem je čelu guverner Radoje Žugić, navode da je kćerka bivše potpredsjednice Vlade izbornog povjerenja u banci od prošlog mjeseca. Za razliku od ćerke Husovića, Ilma Jasavić je kao pripravnik angažovana poslije intervjua, a u CBCG sigurno ostaje do kraja marta 2018.

“Imenovana je zasnovala radni odnos u CBCG na osnovu javnog konkursa, koji je bio otvoren od 17. do 24. maja 2017. godine i na koji se prijavio još jedan kandidat. Po dobijanju prijava, sproveden je postupak selekcije kandidata, koji je uključivao test engleskog jezika i informatike, kao i usmeni intervju sa prijavljenim kandidatima. Na osnovu rezultata sprovedenih testova i ocjene stručne komisije koja je obavila intervju sa dva prijavljena kandidata, Ilma Jasavić je, kao kandidat sa boljim ocjenama, predložena za izbor za popunu oglašenog radnog mjesta. Shodno tome, donijeta je Odluka o izboru kandidata, na koju nije izjavljivana žalba”, saopštili  su "Vijestima" iz Direkcije CBCG.

Jasavić i Husović juče nijesu odgovarali na pozive “Vijesti”, kako bi odgovorili da li je njihov politički angažman uticao na zaposlenje djece u CBCG. 

Bošnjačka stranka je od 2012. godine dio vladajuće koalicije, dok je Pozitivna jedina opoziciona stranka koja je u januaru 2016. glasala za povjerenje Vladi Mila Đukanovića. 

Nakon toga,  Jasavić je imenovana za potpredsjednicu Vlade, dok je tadašnji lider stranke Darko Pajović imenovan za predsjednika Skupštine Crne Gore. Jasavić je za v.d. predsjednika Pozitivne imenovana prošle godine, jer je Pajović podnio ostavku nakon što je stranka izgubila parlamentarni status na izborima u oktobru 2016. godine.

Preporučujemo za Vas