Ćulafić: Podnijeta inicijativa kojom se propisuje zabrana građenja na prostoru DUP-a "Zabjelo - Ljubović"

Ćulafić je dodao da je do inicijative došlo nakon odluke Ustavnog suda kojom je, kako je kazao, otvoren put za urbicid na tom prostoru.

4533 pregleda 4 komentar(a)
Stefan Ćulafić, Foto: Demokratska partija socijalista
Stefan Ćulafić, Foto: Demokratska partija socijalista

Klub odbornika DPS-a u Podgorici predao je Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Inicijativu kojom se propisuje zabrana građenja na cjelokupnom prostoru u zahvatu DUP-a "Zabjelo - Ljubović", saopštio je odbornik DPS-a Stefan Ćulafić na društvenoj mreži X.

On je dodao da je do inicijative došlo nakon odluke Ustavnog suda kojom je, kako je kazao, otvoren put za urbicid na tom prostoru.

Ustavni sud je 27. marta stavio van snage odluku Skupštine Glavnog grada iz bivšeg saziva o suspenziji DUP-a "Zabjelo - Ljubović". Dokument iz 2009. godine van snage je stavila Skupština Glavnog grada krajem 2020.

Tadašnji gradonačelnik Ivan Vuković rekao je tada da je DUP "Zabjelo - Ljubović" jedno od najgorih planskih rješenja i da su stavljanjem van snage tog dokumenta spriječili gradnju 40 novih objekata. Tom prilikom je rekao da odgovornost jeste na Glavnom gradu, ali ne na upravi sa njim na čelu, jer ona nije usvajala to rješenje.

Bonus video: