DPS: Neposredni lokalni unutarstranački izbori, do 14 časova izašlo 48,3 odsto članova, bez nepravilnosti

"Naime, članice i članovi partije sa pravom glasa u svojim opštinama u sjevernoj regiji Crne Gore danas neposrednim putem u prostorijama stranke kao i putem aplikacione platforme specijalno napravljene za tu namjenu, biraju predsjednike lokalnih odbora"

5193 pregleda 14 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

U toku je održavanje prvih neposrednih lokalnih unutarstranačkih izbora u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), koji su ujedno i prvi održani izbori takvog tipa u Crnoj Gori, a na koje je do 14 časova izašlo 48,3 odsto članova sa pravom glasa, saopšteno je iz DPS.

"Naime, članice i članovi partije sa pravom glasa u svojim opštinama u sjevernoj regiji Crne Gore danas neposrednim putem u prostorijama stranke kao i putem aplikacione platforme specijalno napravljene za tu namjenu, biraju predsjednike lokalnih odbora", ističe se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da će takođe, na identičan način članstvo u južnoj regiji Crne Gore imati priliku sjutra da bira predsjednike partije u svojim opštinama.

"Na taj način zaokružiće se izborni ciklus u ove dvije regije, dok su izbori u centralnoj planirani za subotu 13.4.2014. godine. Izbori protiču u sjajnoj atmosferi i bez nepravilnosti, a članovi dominantno svoje pravo koriste putem njima dostupne aplikacije", piše u saopštenju DPS.

Napominju da je izborni dan počeo u osam časova, a da će trajati do večeras u 20 časova, te da će relativno brzo nakon toga biti i poznati rezultati glasanja.

"Još jednom pozivamo sve naše članove da uzmu učešće, glasaju i budu dio demokratskih promjena i postavljanja novih standarda na političkoj sceni koje predvodi Demokratska partija socijalista", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: