DNP, NSD, Slobodna i Prava Crna Gora najavili zajednički nastup na lokalnim izborima u Andrijevici

"Nisam zadovoljan radom dosadašnje opštinske uprave, te samim tim smatram da akteri koji su doveli do današnje političke krize u budućnosti ne bi trebali da obnašaju važne funkcije u Andrijevici”, kazao je predsjednik DNP-a Milan Knežević

18397 pregleda 91 reakcija 30 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija, Nova srpska demokratija, Slobodna i Prava Crna Gora nastupiće zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Andrijevici zakazanim za 2. jun, najavljeno je danas na sjednici Koordinacionog odbora DNP-a Andrijevica, navodi se u saopštenju te partije.

“Ovoliki broj prisutnih na našem prvom partijskom skupu je najbolja potvrda naše snage i ugleda koje DNP uživa u vasojevićkom kraju. Srećan sam što danas zajedno sa prijateljima i saborcima iz Nove Srpske Demokratije, Dejanom Đurovićem, predsjednikom Slobodne Crne Gore Vladislavom Dajkovićem i predsjednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem mogu da najavim naš zajednički izlazak na predstojeće izbore. Ljudi iz naše koalicije nikog nisu izdali, niti su bilo kome nešto dužni. Ja nisam zadovoljan radom dosadašnje opštinske uprave, te samim tim smatram da akteri koji su doveli do današnje političke krize u budućnosti ne bi trebali da obnašaju važne funkcije u Andrijevici”, kazao je predsjednik DNP-a i poslanik u Skupštini Milan Knežević.

Knežević je pozvao sve političke partije, građanske liste i pokrete, izuzev DPS-a i satelita, na zajedničku listu koja bi osigurala pobjedu onih snaga koje su pobijedile na istorijskim izborima 30. avgusta, navodi se u saopštenju DNP-a.

Poslanik NSD-a Dejan Đurović je istakao da će ova koalicija predstavljati stožer buduće vlasti koja neće dozvoliti upravljanje prirodnim resursima, hidrocentralama i drugim prirodnim bogatstvima Andrijevice sumnjivim licima povezanim sa vrhom bivšeg režima.

"Spremni smo da pobijedimo i pozivam sve građane i građanke Andrijevice da nam se pridruže", kazao je on.

Potpredsjednik DNP-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Milun Zogović zahvalio se članovima Koordinacionog odbora DNP Andrijevica jer su svojim dosadašnjim aktivnostima doprineli da, kako je kazao, bez obzira na nepravdu iz 2020. godine DNP bude jedan od glavnih nosilaca ove koalicije koja će osvojiti najveći broj glasova na izborima zakazanim za 2 jun.

Zogović je takođe potencirao spremnost koalicije za široko objedinjavanje kako bi pobjeda nad DPS-om bila još ubjedljivija, navodi se u saopštenju.

“Ako nas je istorija ičemu naučila jeste da moramo da se držimo zajedno ako mislimo da opstanemo, a onda i pobijedimo. Ne mislim da srpski narod ima razloga da bude zadovoljan trenutnom političkom situacijom, imajući u vidu da ni jedan od naših nacionalnih intresa nije ostvaren. Baš zbog toga sam srećan što danas stojimo rame uz rame sa gospodinom Kneževićem i drugim saborcima iz vremena istoriske borbe za slobodu naše zemlje. Dajemo riječ: Kako smo pobijedili 30. avgusta, tako ćemo pobijediti i 2.juna u Andrijevici", poručio je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić je kazao da je srećan sam što je danas bio dio ovog događaja i izrazio zahvalnost DNP-u i poslanici Vukićević koja je, kako je istakao, hrabro istupila i digla glas protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope.

"Time je bez dileme odbranila volju istinske i slobodarske Crne Gore", zaključio je Milačić.

Bonus video: