Demokrate: Vlast je okrenuta mjestima u Crnoj Gori samo onda kada od njih može da se okoristi

"Ono što daje nadu jeste volja ovih ljudi, koja i pored svih problema ne opada, a to je volja za promjenama koje će donijeti Demokrate, a sa promjenama i boljitak, kako ljudima ovog kraja, tako i cijeloj Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokrata
5 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 01.08.2017. 14:45h

U jednodnevnom boravku u selu Borovica, u opštini Pljevlja, predsjednik i generalni sekretar Demokrata, Aleksa Bečić i Boris Bogdanović, zajedno sa pljevaljskim Demokratama, razgovarali su sa stanovnicima ovog od opštinske vlasti zaboravljenog sela, saopšteno je iz ove partije.

"Kao i obično, vlast na čelu sa DPSom okrenuta je mjestima u Crnoj Gori samo onda kada od njih može da se okoristi, to je slučaj i sa ovim pljevaljskim selom, čiji se stanovnici žale na probleme sa eksproprijacijom zemljišta. Naime, selo se nalazi u neposrednoj blizini rudnika, pa su vlasti za potrebe rudnika espropriisale njihovo zemljište, ali se nijesu udostijili da potrebe rudnika spoje sa potrebama mještana, te da iskoriste datu situaciju kako bi im bar napravili normalne puteve, koji su trenutno totalno razoreni. Ovo mjesto ima i izražene ekološke probleme, upravo zato što se nalazi u blizini rudnika, ali i termoelektrane, pa im je zemljište totalno devastirano, a vazduh zagađen, zbog čega imaju brojne probleme. Ipak, stanovnici ovog kraja, i na takvoj zemlji, prinuđeni su da se bave poljoprivredom, jer inače ne bi imali od čega da žive, a njihove minimalne penzije ne mogu im obezbijediti ni ono najosnovnije za život. Ono što daje nadu jeste volja ovih ljudi, koja i pored svih problema ne opada, a to je volja za promjenama koje će donijeti Demokrate, a sa promjenama i boljitak, kako ljudima ovog kraja, tako i cijeloj Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: