Borovinić Bojović: Saosjećam sa ukrajinskim građanima

Predsjednica Skupštine poručila da će Podgorica nastaviti da djeluje u duhu prijateljskih odnosa koji su oduvijek postojali između Crne Gore i Ukrajine

4117 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

Predsjednica Skupštne Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović izrazila je saosjećanje sa ukrajinskim građanima i građankama i poželjela da se što prije uspostavi mir.

Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu 24. februara 2022. godine.

Borovinić Bojović se sastala danas sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olehom Herasimenkom.

"Ukrajinska ambasada uputiće inicijativu Savjetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Skupštine Glavnog grada da jedna od ulica u Podgorici dobije ime po gradu Kijevu ili nekoj od znamenitih ukrajinskih ličnosti", dogovoreno je prilikom posjete Herasimenka Borovinić Bojović.

Kako se dodaje u saopštenju Glavnog rada, Herasimenko je zahvalio na podršci koju Glavni grad u kontinuitetu pruža građanima i građankama Ukrajine tokom teškog perioda Ukrajinu.

Herasimenko, piše u saopštenju, je izrazio želju da se intenzivira saradnja Podgorice i Kijeva koji već imaju potpisan Sporazum o uspostavljanu prijateljskih odnosa.

"Predsjednica Skupštine je poručila da će Podgorica nastaviti da djeluje u duhu prijateljskih odnosa koji su oduvijek postojali između Crne Gore i Ukrajine. Ona je izrazila saosjećanje sa ukrajinskim građanima i građankama i poželjela da se što prije uspostavi mir", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: