Kabinet Spajića: Egomanija i samobitnost moraju ostati na dnu ljestvice interesovanja

"Premijer Spajić će se tokom posjete sastati sa kancelarom Olafom Šolcom, što je od posebne važnosti u kontekstu EU integracija i dobijanja IBAR-a"

11445 pregleda 101 reakcija 20 komentar(a)
Spajić, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore
Spajić, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić neće prisustvovati Premijerskom satu 30. aprila, zbog zvanične posjete Njemačkoj, koja je najavljena još početkom marta, saopšteno je iz Spajićevog kabineta.

"Premijer Spajić će se tokom posjete sastati sa kancelarom Olafom Šolcom, što je od posebne važnosti u kontekstu EU integracija i dobijanja IBAR-a. Njemačka je jedan od ključnih saveznika na EU putu, pa će predsjednik Vlade razgovarati i sa predstavnicima Bundestaga, njemačke privrede i održati mnogobrojne druge sastanke, koji će učvrstiti odlične odnose dvije zemlje", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će predstavljanje reformi u razgovoru sa najvišim zvaničnicima Njemačke, potvrditi da u ovom momentu nije ništa ispred evropskog puta, koji, kako se navodi, u konačnom osigurava najviše benefita građanima Crne Gore.

"U odgovornom i posvećenom vođenju države znaju se prioriteti, a dobrobit svih građana Crne Gore, je daleko ispred želja pojedinih poslanika za samopromocijom i stavljanjem ispred državnih interesa. Egomanija i samobitnost, koji dovode do cirkusa i gubljenja dragocjenog vremena za suštinske stvari, moraju ostati gdje im je i mjesto, na dnu ljestvice interesovanja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: