Krapović i Brej: Rat u Ukrajini poptuno izmijenio bezbjednosnu strukturu na evropskom kontinentu

Iz Ministarstva su kazali da je na sastanku konstatovano i naglašeno da Crna Gora, kao pouzdana članica, doprinosi političko-vojnoj poziciji Alijanse, uključujući i u odnosu na invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, kao najveći izazov pred kojim se organizacija našla u posljednjih nekoliko decenija

5538 pregleda 5 komentar(a)
Krapović i Brej, Foto: Ministarstvo odbrane
Krapović i Brej, Foto: Ministarstvo odbrane

Rat Ukrajini je potpuno izmijenio bezbjednosnu strukturu na evropskom kontinentu, saopšteno je na sastanku ministra odbrane Dragana Krapovića i pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za obavještajne i bezbjednosne poslove, Skota Breja.

Krapović se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, danas sastao u Podgorici sa Brejem koji boravi u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Krapović i Brej su, kako se navodi, konstantovali da je izražena neophodnost jačanja jedinstva saveznica u sprječavanju daljeg širenja ruskog malignog uticaja.

"Tema razgovora bila su aktuelna dešavanja na globalnom i regionalnom planu, koja utiču ili dugoročno mogu imati potencijal uticaja na političku i bezbjednosnu stabilnost na Zapadnom Balkanu, u Evropi, i šire", piše u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva su kazali da je na sastanku konstatovano i naglašeno da Crna Gora, kao pouzdana članica, doprinosi političko-vojnoj poziciji Alijanse, uključujući i u odnosu na invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, kao najveći izazov pred kojim se organizacija našla u posljednjih nekoliko decenija.

Krapović i Brej zaključili su da je aktuelna političko-bezbjednosna situacija na Zapadnom Balkanu stabilna, uprkos, kako su naveli, postojanju više konstantnih i kontinuiranih tema destabilizirajućeg potencijala.

Bonus video: