Mandić: Rekonstrukcija Vlade da bude u junu, ima prostora za BS

Vlada je, kako je rekao, bez potrebe pokazala neke slabosti, čak i ako je postojala saglasnost oko kadrovskih rješenja to se moglo riješiti u dijalogu.

8725 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Mandić, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore
Mandić, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore

Vlada bi trebalo da bude rekonstruisana u jednom potezu u junu, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić i dodao da u izvršnoj vlasti ima prostora i za Bošnjačku stranku.

On je u emisiji Argumenti na Televiziji Crne Gore kazao da je Skupština za pet mjeseci uradila mnogo i da je funkcionisanjem parlamenta i parlamentarne većine.

"Zadovoljan sam funkcionisanjem parlamentarne većine ali moja odgovornost nije samo da brinem o parlamentarnu većine, moram i da brinem o opoziciji", rekao je Mandić, prenosi Portal RTCG.

Mandić smatra da nije najbolje rješenje da rekonstrukcija Vlade bude u dvije faze.

“Tako bi bilo da je Vlada čitavi mandat provela u rekonstrukcijama", rekao je Mandić.

On je naglasio da kompletna rekonstrukcija treba da se desi u junu.

"Treba da premijer ispita dosadašnji tim koji je igrao u ovoj utakmici, a nakon toga da ispoštujemo koalicioni sporazum i da na jesen imamo rezultate kojima ćemo se ponositi", poručio je Mandić.

On je rekao da ne vidi zašto bi nekome smetalo da Vlada bude sastavljena od velikog broja činilaca i dodao da se zalaže da u njoj budu “oni koji su bili nosioci slobode 30. avgusta 2020. godine”.

“Oni treba da budu pozvani, svakako da prostora ima i za Bošnjačku stranku", kazao je Mandić.

On smatra da teško može doći do prijevremenih paralamnetarnih izbora.

"Teško može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer parlamentarnih izbora nema dok neka vlada ima 41 poslanika u Skupštini Crne Gore. Ne vidim da će samo na osnovu priče doći do parlamentarnih izbora ", rekao je Mandić.

Komentarišući turbulencije u Vladi kada se birao vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Mandić je kazao da je Vlada bez potrebe pokazala slabost u određenim trenucima.

"Desio se incident vezano za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije, ali vjerujem da će kroz snaženje Vlade ona odgovoriti najvažnijim zadacima", istakao je Mandić.mina

Bonus video: