URA: Nemoć državnih i opštinskih DPS organa da realizuju bilo kakav značajniji projekat

"Prošlo je već nekoliko godina kako se prolongiraju rokovi oko izgradnje Drugog bloka termoelektrane, a izgleda istu sudbinu čeka i izgradnja mini toplane"
57 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Građanski pokret URA
Pljevlja, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 01.08.2017. 09:04h

U Pljevljima prolazi još jedna neuspješna građevinska sezona kada je u pitanju izgradnja nove mini toplane što je još jedan dokaz nemoći državnih i opštinskih DPS organa da realizuju bilo kakav značajniji projekat koji bi ublažio tešku ekološku i zdravstvenu situaciju u Pljevljima, saopšteno je pljevaljskog odbora Građanskog pokreta URA.

"Da podsjetimo građane na dosadašnja prazna obećana nadležnih u državi i opštini data građanima Pljevalja koja nikako da se ispune. Prošlo je već nekoliko godina kako se prolongiraju rokovi oko izgradnje Drugog bloka termoelektrane, a izgleda istu sudbinu čeka i izgradnja mini toplane. Naime, još početkom novembra 2016. godine nakon sjednice Radne grupe za praćenje i unapređenje stanja životne sredine, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma izjavila je da bi gradnja nove mini toplane u Pljevljima mogla da počne u toku ovogodišnje sezone grijanja. Uz to je navedeno da bi se sa izgradnjom nove toplane rasteretilo uže jezgro grada od prekomjernog zagađenja , posebno za građane koji žive u neposrednoj blizini kotlarnice u Skerlićevoj ulici", kauali si iz pljevaljske URE.

Oni su dodali da treba napomenuti da je i gradonačelnik Pljevalja u februaru 2017. godine poslije propalog tendera u obraćanju na Javnom servisu rekao da ne misli da će tenderske procedure usporiti projekat i objasnio da će nova toplana biti izrađena do kraja 2018. godine.

"Ono što je sigurno je da građani moraju biti obavješteni zašto se kasni sa početkom radova jer svaki izgubljen dan stvara utisak da će građani još jednu grejnu sezonu udisati vazduh koji je štetan za zdravlje ljudi. Krajnje je vrijeme da nesposobna DPS vlast bez odlaganja krene u realizaciju prioritetnih poslova koji život znače za građane Pljevalja ili te poslove prepuste drugima jer vremena za čekanje nema", zaključuje se u saopštenju GP URA Pljevlja.

Bonus video: