Bečić: Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju cilja da 2028. postane članica EU

Potpredsjednik Vlade sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a

4251 pregleda 14 komentar(a)
Bečić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Bečić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. godine postane 28. članica Evropske unije, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, tokom sastanka sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

"Sadržajan susret sa brojnom delegacijom i parlamentarcima iz Francuske Njemačke, Italije, Španije, Velike Britanije, Finske i Hrvatske bio je još jedna prilika da se pošalje poruka zajedništva i solidarnosti", saopštio je kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

Aleksa Bečić
foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Bečić je rekao da Crna Gora jeste najmanja, ali i veoma kredibilna članica Sjeveroatlantskog saveza.

"Crna Gora daje doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti. Zato svjedočimo kontinuiranom rastu podrške građana evropskom i evroatlantskom putu zemlje. Beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, jačanje institucija, demokratsko sazrijevanje i snaženje sloboda, smirivanje tenzija, unapređenje ekonomskog položaja građana jesu konačno ključne teme u našem društvu koje pobjeđuje teme prošlosti, podjela i nasljeđa 90-ih. Drago mi je da na svakom koraku afirmišemo te politike i vrijednosti, jer pobjeda tih politika na unutrašnjem planu, uz posvećenost spoljnopolitičkim prioritetima, jesu garancija pravno sigurne, ekonomski osnažene, pomirene i bezbjedne Crne Gore,” kazao je Bečić.

Zamjenik predsjedavajućeg Fernando Gutieres je, između ostalog, naglasio da “naš cilj mora biti očuvanje zajedništva u ovim teškim vremenima". "Svi u našem savezu dijelimo i štitimo iste vrijednosti’’, zaključio je.

Bonus video: