Prekinuta sjednica SO Bar: Vladajuća koalicija nije imala kvorum, nisu došla dva odbornika DPS

54 pregleda 2 komentar(a)
SO Bar, Foto: Radomir Petrić
SO Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 01.08.2017. 07:53h

Zbog nedostatka kvoruma, odbornici barske Skupštine ni juče se nijesu izjasnili o izvještaju o radu predsjednika Opštine i organa lokalne uprave u 2016.

Izvještaj nije prošao ni četvrtog dana zasijedanja jer vladajuća koalicija nije imala kvorum zbog nedolaska dvojice odbornika DPS-a.

Na to su odmah reagovali predstavnici opozicije Snežana Jonica (SNP), Savo Vujošević (DEMOS) i Dejan Đurović (DF) koji su istakli da opozicija "ne želi da budu paravan" i da daje vještački kvorum, pozvavši vladajuću koaliciju da obezbijedi većinu.

U tom trenutku, u sali je inače bilo 25 od 36 odbornika, a među njima i odborici SD-a koji su prošle sedmice napustili zasijedanje nezadovoljni što Opština nije uplatila 100.000 eura Košarkaškom klubu Mornar i za prevoz đaka u Mrkojevićima.

Iz SD-a su tada poručili da neće u Skupštinu dok se taj problem ne riješi...

“Da čujemo koja je to trgovina pala između DPS-a i SD-a. Da li se radi samo o 100.000 eura za Mornar, ili se ona odnosi i na ostale zaključke koje je donosila SO Bar, a koji se odnose na slučajeve u kojima su Opština i njeni građani oštećeni za milionske iznose - od Maljevika i 72 stana solidarnosti, do AD Put? Ako je samo za Mornar, nećemo učestvovati u toj farsi i lakrdiji, nego obezbijedite 19 odbornika” , poručio je Vujošević.

U takvoj situaciji, predsjedniku SO Bar Radomiru Novakoviću nije preostalo ništa drugo sem da prekine sjednicu.

Termin nastavka nije određen.

Bonus video: