Mugošu iz Slovenije šalju u penziju

Pozivajući se na izvore bliske Mugoši, “Vijesti” su objavile da on neće biti još hapšen jer je, navodno, sklopio dogovor sa Specijalnim državnim tužilaštvom da “zastanu” dok mu ne istekne diplomatski mandat. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je to negirao
92 pregleda 32 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.08.2017. 05:58h

Vlada Crne Gore danas će opozvati Miomira Mugošu sa mjesta ambasadora zbog ispunjavanja uslova za penzionisanje, saznaju “Vijesti”. Tu odluku juče je donijela Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, a trebalo bi da bude verifikovana na današnjoj elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore.

“Vijesti” su u martu objavile da će on biti penzionisan, a da će ga na mjestu ambasadora naslijediti bivši potpredsjednik Vlade i poslanik SD-a Vujica Lazović.

Lazović je prošle sedmice podnio ostavku na mjesto poslanika, nakon što je 30. juna skupštinski Odbor za međunarodne odnose podržao njegov odlazak.

Mugoša je ambasador od aprila 2015, a od jula ove godine ispunjava i zakonski uslov za odlazak u penziju. On je krajem septembra 2016. saslušan kao svjedok u postupcima koje je Specijalno tužilaštvo otvorilo u vezi sa zloupotrebama Glavnog grada u korist privatnih investitora.

Pozivajući se na izvore bliske Mugoši, “Vijesti” su objavile da on neće biti još hapšen jer je, navodno, sklopio dogovor sa Specijalnim državnim tužilaštvom da “zastanu” dok mu ne istekne diplomatski mandat. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je to negirao.

Karijeru bivšeg gradonačelnika Podgorice, između ostalog, obilježile su optužbe za korupciju, sukobi sa opozicijom i NVO, kao i napad na novinarsku ekipu “Vijesti”, nakon što je fotoreporter pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil.

Bonus video: