Abazović sa studentima Oksforda: U politiku ne treba ući da biste postali neko, već da biste promijenili nešto

"Ne želim vas učiti koju stranu da birate, ali promovisati mir i tolerantne politike obaveza je svakog od vas. Posebno jer ste grupa supertalenata koji će zasigurno imati važnu ulogu u svojim državama”, rekao je Abazović.

7287 pregleda 9 komentar(a)
Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Abazović, Foto: Građanski pokret URA

U politiku ne treba ući da biste postali neko, već da biste promijenili nešto, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je to kazao juče na panelu u okviru Oksfordske liderske konferencije koja se održava u Dubaiju na temu - Aktivizam mladih i promjena politike: Osnaživanje sljedeće generacije.

On je, kako se navodi u saopštenju URE, u razgovoru sa polaznicima Oksfordske liderske konferencije, koja okuplja stotinjak odabranih studenata i doktoranata iz cijelog svijeta, odgovarao na pitanja učesnika konferencije.

"Kod nas su mladi ljudi uradili istorijske stvari i meni je posebno drago što sam bio dio tog procesa. Iza nas ostaju samo djela, a naša je moralna obaveza da se borimo za opšte dobro", istakao je Abazović u obraćanju.

Mladi lideri sa Oksforda bili su, kako se navodi, zainteresovani da čuju savjete u vezi političkog angažmana, "načina na koji treba promovisati ideje, ali i izazovima u karijeri, kao i situaciji u regionu."

Abazović je ohrabrio mlade lidere da idu putem promovisanja univerzalnih vrijednosti i da, kako je kazao, ne odustaju, bez obzira na prepreke.

Iz URE su kazali da je na panelu bilo riječi o novoj konfiguraciji svjetske politike, kao i o učestalim bezbjednosnim prijetnjama koje su aktuelne na Bliskom Istoku.

"Ne smijemo ćutati. Kao mladi lideri imate obavezu da budete glasni u promovisanju mira. Ne želim vas učiti koju stranu da birate, ali promovisati mir i tolerantne politike obaveza je svakog od vas. Posebno jer ste grupa supertalenata koji će zasigurno imati važnu ulogu u svojim državama”, rekao je Abazović.

Oksfordska liderska konferencija ove godine se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Iz URE su naglasili da su organizatori nakon razgovora sa Abazovićem izrazili spremnost da neko od narednih okupljanja upriliče u Crnoj Gori.

Bonus video: