Bečić i Šaranović u zvaničnoj posjeti Hagu, sastaće se sa direktoricom EUROPOL-a

"Sastanak sa Ketrin De Bol, direktoricom EUROPOL-a će biti odlična prilika za nastavak usklađivanja normativnog i institucionalnog okvira sa standardima EU, te i prilika za inteziviranje učešća crnogorske policije u međunarodnim aktivnostima", rekao je Bečić

5249 pregleda 33 reakcija 6 komentar(a)
Šaranović i Bečić, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove
Šaranović i Bečić, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

Cijeneći važnost dalje evropske integracije Crne Gore, segment koji ne smijemo zanemariti, jeste unaprijeđenje regionalne i međunarodne policijske saradnje jer je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na vrhu liste prioriteta, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

Bečić će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Danilom Šaranovićem boraviti u utorak u zvaničnoj posjeti Hagu, sjedištu EUROPOL-a.

"Sastanak sa Ketrin De Bol, direktoricom EUROPOL-a će biti odlična prilika za nastavak usklađivanja normativnog i institucionalnog okvira sa standardima EU, te i prilika za inteziviranje učešća crnogorske policije u međunarodnim aktivnostima", rekao je Bečić.

On je precizirao da su svjesni da borba protiv organizovanog kriminala i njegove transnacionalne komponente zahtijeva zajedničko djelovanje na međunarodnom planu.

"U kojem EUROPOL ima posebno mjesto, crnogorska policija je posebno usmjerena na saradnju sa EUROPOL-om i korišćenje pogodnosti i alata koji su nam na raspolaganju", dodao je.

Iz Bečićevog kabineta su ocijenili da će sastanak biti prilika da se razmijene mišljenja i o unaprijeđenju strateške i operativne saradnje u 2024-2025, "sa posebnim fokusom na jaču ekspertsku podršku Crnoj Gori u oblasti interoperabilnosti informacionih sistema UP/MUP i novih tehnologija."

Bonus video: