Pejović: Davanje objekta stare Vlade na korišćenje SDT-u konkretna odluka za unapređenje uslova rada tužilačkih organa

"Sva retorička zalaganja i podršku treba sprovesti u konkretna djela, a to je da se pristupi obezbjeđivanju mnogo boljih uslova za rad, od onih koji su bili u prethodnom periodu", rekao je generalni sekretar PES-a

4682 pregleda 4 komentar(a)
Pejović, Foto: PES
Pejović, Foto: PES

Zaključak koji je prije više od mjesec dana usvojila Vlada, a kojim je objekat stare zgrade Vlade dat na korišćenje Specijalnom državnom tužilaštvu konkretna je odluka u realizaciji unapređenja uslova tužilačkih organa, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

"Zadatak izvršne i zakonodavne vlasti jeste da u maksimalnim mogućnostima obezbijede najbolje uslove za rad tužilačkim organima, koji imaju ključnu ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", kaže Pejović.

Rekao je i da je poštovanje podjele sudske, izvršne i zakonodavne vlasti, ali istovremeno saradnja u afirmaciji vladavine prava najefikasniji pristup u borbi protiv svakog vida kriminala i korupcije.

"Stoga, sva retorička zalaganja i podršku treba sprovesti u konkretna djela, a to je da se pristupi obezbjeđivanju mnogo boljih uslova za rad, od onih koji su bili u prethodnom periodu. Osim konkretnih rezultata u oblasti unapređenja životnog standarda, jako je važno isporučivati rezultate i u segmentu vladavine prava, pogotovo na našem evropskom putu u punopravno članstvo", zaključio je Pejović.

Bonus video: