Đukanović sa crnogorskim iseljenicima: Petnjica je danas prijestonica još jedne Crne Gore

U saopštenju DPS se navodi da je Đukanović govorio i o ekonomskom razvoju i potencijalima Crne Gore, posebno u turizmu i poljoprivredi koji, osim velikih investitora, treba da privuku i crnogorske iseljenike na ulaganja u državu što, uz značajne podsticaje koje daje Vlada Crne Gore, treba da doprinese daljem poboljšanju kvaliteta života svih građana
187 pregleda 19 komentar(a)
Milo Đukanović, crnogorski iseljenici, selo Bor, Petnjica, Foto: DPS
Milo Đukanović, crnogorski iseljenici, selo Bor, Petnjica, Foto: DPS
Ažurirano: 31.07.2017. 19:20h

Dani iseljenika nijesu mogli biti održani na boljem mjestu od Petnjice i Bihora. Danas je Petnjica prijestonica još jedne Crne Gore, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović tokom radnog ručka sa crnogorskim iseljenicima u petnjičkom selu Bor.

Kako je saopšteno iz DPS, Đukanović je iskazao zahvalnost svim crnogorskim iseljenicima što su dali nemjerljiv doprinos da nakon gotovo čitavog vijeka obnovimo državnost našeg zajedničkog doma, Crne Gore.

Zahvalio im je i na istrajnosti i upornosti da se obnovi opština Petnjica, što daje značajan doprinos stvaranju uslova za ravnomjeran razvoj i bolji život svih građana.

"Ogromna je zasluga dijaspore u obnovi crnogorske nezavisnosti i moramo biti ponosni na dvije stvari: što smo to učinili na miran način, ne narušavajući stabilnost i mir, poštujući visoke evropske standarde, olovkom; drugo, Crna Gora ima razloga da bude ponosna što su obnovi njene nezavisnosti presudan doprinos dali manjinski narodi. Time su pokazali da vjeruju Crnoj Gori kao svojoj državnoj kući, a mi se moramo pažljivo odnositi prema tom doprinosu i povjerenju", istakao je Đukanović.

Predsjednik DPS je kazao da se lično, tokom posjete Luksemburgu i razgovora sa članovima udruženja "Bihor", uvjerio da su crnogorski iseljenici u toj zemlji dostojni predstavnici Crne Gore, koji značajno doprinose razvoju Luksembruga koji im je širom otvorio svoja vrata i da su ugledni članovi tamošnje zajednice, ali da nijesu zaboravili Crnu Goru i to je činjenica za veliko poštovanje.

U saopštenju DPS se navodi da je Đukanović govorio i o ekonomskom razvoju i potencijalima Crne Gore, posebno u turizmu i poljoprivredi koji, osim velikih investitora, treba da privuku i crnogorske iseljenike na ulaganja u državu što, uz značajne podsticaje koje daje Vlada Crne Gore, treba da doprinese daljem poboljšanju kvaliteta života svih građana.

"Predsjednik DPS je danas u Boru obišao i novootvoreni pogon za proizvodnju peškira, a nakon susreta sa iseljenicima je u Petnjici prisustvovao ceremoniji otvaranja „Dana iseljenika“ i uručenju nagrada udruženjima i pojedincima koji su dali značajan doprinos saradnji između dijaspore i njihove matične države Crne Gore", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: