Bečić: Hapšenje Perović je jasan signal i poruka da ćemo nastaviti sa čvrstom rukom pravedne i odlučne države

"Nema privilegovanih, nema kompromisa sa osnovnim vrijednostima društva i, definitivno, nema nedodirljivih", kazao je Bečić

36634 pregleda 241 reakcija 114 komentar(a)
Bečić, Foto: Vlada Crne Gore
Bečić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.04.2024. 10:52h

Hapšenje direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović je jasan signal i poruka da ćemo nastaviti sa čvrstom rukom pravedne i odlučne države sa kojom nikada više nema igranja i kompromitovanja, saopštio je Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

Perović je uhapšena danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

"Izuzetno pohvaljujem još jednu uspješnu operaciju Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Uprave policije (UP) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Obećali smo transparentnost, efikasnost i pravičnost u bezbjednosnom sistemu i današnjim hapšenjem pokazujemo da smo na pravom putu. Ovo je još jedan primjer odlične saradnje bezbjednosnog sektora i tužilaštva o kom sam juče govorio i u Europolu na sastanku sa direktoricom. Nema privilegovanih, nema kompromisa sa osnovnim vrijednostima društva i, definitivno, nema nedodirljivih. Ovo hapšenje je jasan signal i poruka da ćemo nastaviti sa čvrstom rukom pravedne i odlučne države sa kojom nikada više nema igranja i kompromitovanja", istakao je Bečić u saopštenju koje je dostavio njegov kabinet.

On je dodao da kao potpredsjednik Vlade za bezbjednost i koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, obećava da će učiniti sve što je u njegovoj moći da 44. Vlada Crne Gore obezbijedi optimalne uslove za efikasno i profesionalno obavljanje dužnosti.

"U našoj zemlji ima mjesta samo za one koji vjeruju u pravdu i čistotu institucija. Čestitam svim hrabrim i istrajnim članovima bezbjednosnog sektora i Specijalnog državnog tužilaštva koji su danonoćno radili na realizaciji prethodnih i ove akcije. Srećno Crnoj Gori u novom istorijskom poglavlju, gdje pokazujemo da niko nije iznad zakona. Neka ovi principi budu mjera našeg patriotizma", poručio je Bečić.

U prvobitnom saopštenju iz Bečićevog kabineta nije bila navedena rečenica "ovo je još jedan primjer odlične saradnje bezbjednosnog sektora i tužilaštva o kom sam juče govorio i u Europolu na sastanku sa direktoricom".

Takođe u tom saopštenju je bilo navedeno da je Bečić poručio "ovo hapšenje je jasan signal i poruka da ćemo nastaviti sa čvrstom rukom protiv svih oblika kriminaliteta".

Bonus video: