Pet odbornika napustilo NSD Budva i podržalo Jovanovića: Mandiću fotelja i ulaz u Vladu važniji od Božovića

"Ne želimo da imamo nikakve veze više sa strankom i rukovodstvom na čelu sa Andrijom Mandićem koji je instalirao 'privremeni' odbor po staljinističkom modelu i predao sudbinu stranke u ruke Mladenu Mikijelju i Nemanji Kuljači koji su po njegovom diktatu iz Podgorice srušili vlast u Budvi"

27276 pregleda 83 reakcija 84 komentar(a)
Zgrada SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada SO Budva, Foto: Vuk Lajović

Pet odbornika Nove srpske demokratije (NSD) u Budvi Aleksandar Božović, Milica Radonić, Milena Perović, Milijana Đukić i Marijana Božović saopštili du da su napustili tu partiju i podržali listu "Budva naš grad" koju predvodi Nikola Jovanović.

"Ovim putem želimo da obavijestimo cjelokupnu javnost da zvanično napuštamo Novu srpsku demokratiju i podnosimo ostavke na članstvo u Privremenom odboru NSD Budva. Ne želimo da imamo nikakve veze više sa strankom i rukovodstvom na čelu sa Andrijom Mandićem koji je instalirao 'privremeni' odbor po staljinističkom modelu i predao sudbinu stranke u ruke Mladenu Mikijelju i Nemanji Kuljači koji su po njegovom diktatu iz Podgorice srušili vlast u Budvi" navodi se u saopštenju koje potpisuju Aleksandar Božović, Milica Radonić Milijana Đukić, Marijana Božović i Milena Perović.

Ovih pet odbornik dodaju da od trenutka pritvaranja predsjednika Opštine Budva Mila Božovića "svjedočimo fatalnom pokušaju da se Budva stavi pod šapu centrale i da se vlast povjeri sumnjivim tipovima kako bi se ostvarivao lični interes".

"Mi smo u politiku ušli čistog obraza i ruku i tako ćemo i ostati. Naš grad je još jednom postao talac trgovine na centralnom nivou jer je Andriji Mandiću važnije bilo da zadrži fotelju predsjednika Skupštine i da uđe u Vladu nego da stane iza svog prijatelja Mila Božovića. Posebno je degutantno to što je isti, na godišnjicu pritvaranja predsjednika Opštine, došao u Budvu i održao sjednicu Izvršnog odbora, a da Mila Božovića nije pomenuo kao da nije ni živ. Čak se nije udostoji da mu ime spomene na Kongresu koji je organizovao po modelu Kim Džong Una niti da pozove nekoga od članova njegove porodice da prisustvuju, iako su jedni od osnivača stranke. Da je za njega Budva bila samo plijen vidjelo se po ćutnji onda kada je Vlada koju on drži na staklenim nogama atakovala na lokalni parlament i kada je htjela da nas raspusti i uvede odbor povjerenika. Ta ćutnja je rekla sve i svima je sve jasno", navodi se u saopštenju koje potpisuje pet odbirnika..

Oni su poručili da nijesu dozvolili uvođenje prinudne uprave i instaliranje privremene vlasti po volji Andrije Mandića i predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića, te da su svoje odborničke mandate vratili građanima, jer kako su naveli samo njima služe.

"Nema tih funkcija sa kojima su mogli da nas korumpiraju niti da nas privole da budemo poslušnici nečijih ličnih interesa. Imajući u vidu sve navedeno, odlučili smo da pristupimo izbornoj listi 'Budva naš grad' čiji je nosilac Nikola Jovanović predsjednik Skupštine opštine Budva jer je to jedini ispravni, časni i pošteni način zastupanja interesa naših građana. Lišeni svih partijskih stega i centralističkih interesa, kao slobodni pojedinci, svoje djelovanje nastavljamo sa istim onim ljudima sa kojima smo izvojevali važne pobjede u Budvu i pokrenuli talas promjena širom Crne Gore zaključno sa 30. avgustom. Pozivamo sve slobodnomisleće građane Budve, koji žele odgovornu i poštenu vlast koja ne dijeli svoje građane i radi u opštem interesu, da nas podrže i da budemo zajedno u možda do sada i najvažnijoj borbi za Budvu, za naš grad", zaključuje se u saopštenju koje potpisuju Aleksandar Božović, Milica Radonić Milijana Đukić, Marijana Božović i Milena Perović.

Bonus video: