Vuković: Spajiću i Mandiću u Briselu poručeno da im odstupanje od zajedničke politike EU znači odaljavanja od članstva

"Ne govorim o apstraktnim stvarima kad govorim o odnosu prema Kosovu, BiH, onome što rade Vučić i Putin", ocijenio je on i pitao da li će Crna Gore sponzorisati rezoluciju o Srebrenici, da li i dalje stoji pri onome što je rekla u Prištini i kako komentariše to što njene kolege nemaju isti stav o tim pitanjima

11235 pregleda 16 komentar(a)
Vuković u Skupštini, Foto: Printscreen YouTube
Vuković u Skupštini, Foto: Printscreen YouTube

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković je istakao da je na sastanku u Briselu premijeru Milojku Spajiću i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću poručeno da će "im odstupanja od zajedničke bezbjednosne politike EU značiti kilometar odaljavanja od članstva Crne Gore u tom savezu".

On je to kazao na današnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore.

"Ne govorim o apstraktnim stvarima kad govorim o odnosu prema Kosovu, BiH, onome što rade Vučić i Putin", ocijenio je on i pitao da li će Crna Gore sponzorisati rezoluciju o Srebrenici, da li i dalje stoji pri onome što je rekla u Prištini i kako komentariše to što njene kolege nemaju isti stav o tim pitanjima.

Gorčević je na ovo odgovorila da je "o Kosovu već dala odgovor", a da o kosponzorstvu Rezolucije o Srebrenici "ne može dati preuranjen stav, jer o tome tek treba da se raspravlja".

"Vlada je kolektivno tijelo na kom se odluke donose tako što si ministri dođu i izjasne se o određenom pitanju. Što se tiče mog ličnog stava, sigurna sam da ga znate", rekla je Gorčević.

Bonus video: