Mandić i Knežević prisustvovali vojnoj vježbi Vojske Srbije

Prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva, "Vihor 2024" jedna od najvećih i najsveobuhvatnijih vježbi koje izvodi Vojska Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države

32306 pregleda 130 reakcija 129 komentar(a)
Sa vježbe, Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Marijana Jankovic
Sa vježbe, Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Marijana Jankovic

Vojska Srbije održala je združenu taktičku vježbu sa bojevim gađanjem "Vihor 2024" na Privremenom poligonu "Pešter", a vježbi su prisustvovali i predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, prenio je RTS.

Prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva, "Vihor 2024" jedna od najvećih i najsveobuhvatnijih vježbi koje izvodi Vojska Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države.

Vježbi je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, i komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš bio je na Danu visokih zvanica na vježbi "Vihor 2024".

Vihor 2024
foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Marijana Jankovic

Prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije: Miloš Vučević, Bratislav Gašić, Ivica Dačić, Nikola Selaković, Goran Vesić, Slavica Đukić Dejanović, Tomislav Momirović, Tomislav Žigmanov, Darija Kisić, Milan Krkobabić, Danica Grujičić, Đorđe Milićević, Mihailo Jovanović, Zoran Gajić i Novica Tončev.

Takođe, prisustvovali su i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, te srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Vihor 2024
foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Marijana Jankovic

Vježba se izvodi na osnovu direktive predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, s ciljem daljeg unaprjeđenja obučenosti i osposobljenosti komandi i jedinica Vojske Srbije za rješavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja borbenih operacija, navelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Bonus video: