Čapuni: Sponzorisanje Rezolucije o Srebrenici pokazaće posvećenost Crne Gore osudi svih ratnih zločina

"Time će i jasno pokazati i dokazati da se distancirala od pogubnih politika 90tih godina prošlog vijeka i da uistinu saosjeća sa žrtvama, te da se svrstava u red razvijenih svijetskih demokratija koje su osudile genocid u Srebrenici", poručio je Čapuni

7741 pregleda 16 komentar(a)
Ilir Čapuni, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube
Ilir Čapuni, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube

Albanska Alijansa snažno podržava sponzorisanje nove rezolucije UN-a o Srebrenici od strane Crne Gore, navodi se u saopštenju Ilira Čapunija, poslanika Albanske alijanse u Skupštini Crne Gore.

"Ovo ne vidimo kao kompenzaciju za neusaglašene političke postupke većine u proteklom periodu, niti kao test iskrenosti ili test ispravnog puta, već kao ljudski i civilizacijski čin, i duboko razumijevanje posljedica neobuzdane agresije i etničkog nasilja", dodaje se u saopštenju.

Čapuni je poručio da će sponzorisanjem ove rezolucije Crna Gora pokazati posvećenost osudi svih ratnih zločina, pa i genocida, promovisanju istine i pomirenja, te sprečavanju takvih zločina u budućnosti.

"Biti sponzor ovakve rezolucije pruža Crnoj Gori i njenom rukovodstvu mogućnost da, pozivajući druge države da podrže istu, ojača svoja uvjerenja u zaštiti ljudskih prava, i tekovina 21. vijeka, pravde i mira, ne samo na Balkanu već i u svijetu.

Time će i jasno pokazati i dokazati da se distancirala od pogubnih politika 90tih godina prošlog vijeka i da uistinu saosjeća sa žrtvama, te da se svrstava u red razvijenih svijetskih demokratija koje su osudile genocid u Srebrenici i da je njena unutrašnja i spoljašnja politika uistinu u skladu sa evroatlantskim integracija", zaključuje se u saopštenju .

Bonus video: