Nikolić odgovorio DPS: Radio Kotor objektivno informiše javnost

"Pozivanje da Radio Kotor objavi ono što je već objavio vjerovatno je plod neobaviještenosti, a upućivanje na objektivno informisanje ne stoji, jer ste i sami svjedoci da to ovaj servis radi već duže vrijeme i pored njegovog višegodišnjeg finansijskog iscrpljivanja zahvaljujući tadašnjoj lokalnoj vlasti"
297 pregleda 0 komentar(a)
Radio, Foto: Shutterstock
Radio, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.07.2017. 11:30h

Povodom teksta objavljenog na portalu Vijesti pod naslovom “DPS Kotor: Funkcioneri privremene vlasti postavljeni protivzakonito”, glavni i odgovorni urednik Radio Kotora Predrag Nikolić uputio je predstavnike DPS-a da pročitaju prethodni tekst na sajtu www.radiokotor.com od 21. jula ili da poslušaju arhivirani audio-snimak emisije "Kotorska hronika" od istog datuma.

"Naime, u tekstu objavljenom na portalu Vijesti se između ostalog navodi da je predsjednik opštine Vladimir Jokić putem Radio Kotora pokušao da obmane javnost, a ovaj medij poziva da "zarad objektivnog informisanja građana Kotora i Crne Gore, objavi kompletan nalaz Upravne inspekcije". O tome kako doživljavate odgovor gospodina Jokića na pitanje novinara Radio Kotora u emisiji "Pitajte gradonačelnika", a koje se upravo odnosilo na aktuelna zapošljavanja u lokalnoj upravi, smatram da je to vaš legitiman stav i stil. Sa druge strane, samo aktuelizovanje pitanja zapošljavanja u Opštini govori da Radio Kotor ne bježi od bilo koje teme, kao što to nikada nije ni radio. Međutim, pozivanje Radio Kotora na objektivno informisanje, uz sugestiju kako da se to radi, smatram da je neukusno i predstavlja plod neobaviještenosti onoga ko je sastavljao saopštenje".

"Potpora ovom stavu je da je Radio Kotor 21. 07. 2017. godine, dakle prethodno, već objavio upravo uz saopštenje OODPS i fotografije šest dokumenata za koje se navodi da su originali i nalaz Upravne inspekcije. Dakle, pozivanje da Radio Kotor objavi ono što je već objavio, ponovo ću reći, vjerovatno je plod neobaviještenosti, a upućivanje na objektivno informisanje ne stoji, jer ste i sami svjedoci da to ovaj servis radi već duže vrijeme i pored njegovog višegodišnjeg (u vrijeme direktorovanja potpisnika ovih redova) finansijskog iscrpljivanja zahvaljujući tadašnjoj lokalnoj vlasti. Ona je smatrala da je za finansiranje programskih sadržaja Radio Kotoru bilo dovoljno više nego duplo manje od onoga što je susjedna lokalna uprava u Tivtu izdvajala za Radio Tivat", kazao je Nikolić u odgovoru na saopštenje OODPS.

Bonus video: