PES: Smjenom Injac, DPS želi da vrati praksu zloupotreba i korupcije

Iz PES su kazali da odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović, "iz svog iskustva stalno zaposlenog u sistemu Glavnog grada za vrijeme DPS-a, očigledno ne može da prihvati činjenicu da neko može raditi za Glavni grad kao nestranački profesionalac".

7604 pregleda 15 komentar(a)
PES, Foto: Evropa sad
PES, Foto: Evropa sad

Smjenom gradonačelnice Podgorice Olivera Injac, Demokratska partija socijalista (DPS) želi da vrati praksu zloupotreba i korupcije, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz te partije su kazali da odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović, "iz svog iskustva stalno zaposlenog u sistemu Glavnog grada za vrijeme DPS-a, očigledno ne može da prihvati činjenicu da neko može raditi za Glavni grad kao nestranački profesionalac".

"Takođe, u potpunoj je zabludi ako misli da će bilo ko osim njega, obračun sa neodgovornim pojedincima koji su ranije vodili Podgoricu da shvati kao napad na sve zaposlene u sistemu. Svojim reagovanjem na saopštenje gradonačelnice, kao i mnoge njegove partijske kolege, pokazao je da su za njega, DPS, grad i država jedno te isto, pa ne čudi rezonovanje da javne resurse treba tretirati kao privatne. Vizija razvoja po mjeri ove partije je svima već dobro poznata - dok se jedna ruka drži na srcu tokom intoniranja himne, drugom se novac iz džepa građana prebacuje u sopstveni. Zato je potpuno jasno da je takvima Olivera Injac najveća prijetnja", piše u saopštenju PES.

Iz te partije su kazali da stoga, inicijativa za smjenu je pokušaj da se spriječi distanciranje aktuelne vlasti od prakse malverzacija, korupcije i zloupotreba.

"Takav pokušaj apsolutno korespondira sa odnosom DPS-a kada je u pitanju procesuiranje svih vrsta zloupotreba i na državnom nivou, sadržanih u materijalima koje je dostavio Europol. Zbog toga je DPS-u jako teško da nađe partnere u svojim političkim akcijama, pogotovo u trenutku kada je demokratska javnost šokirana stavovima koje javno zastupaju", poručili su iz PES.

Arsović je ranije danas kazao ocijenio da bi smjena Injac bila "spas ra razvoj" glavnog grada.

Bonus video: