Erakovića vjerovatno opet šalju u ambasadore

Eraković je posredovao u razgovoru premijera i ruskog komičara Alekseja Stoljarova koji se predstavio kao ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. “Vijesti” su u martu najavile da će Sanja Vlahović i Vujica Lazović biti ambasadori Crne Gore u Rimu, odnosno Ljubljani. Te odluke su ozvaničena tri mjeseca kasnije
236 pregleda 6 komentar(a)
Duško Marković Aleksandar Eraković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković Aleksandar Eraković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.07.2017. 10:36h

Glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Duška Markovića, Aleksandar Eraković, najvjerovatnije će uskoro biti imenovan za ambasadora Crne Gore, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Eraković nije odgovorio “Vijestima” da li je planirano da ponovo ide u ambasadore. Nezvanično se pominje da bi to moglo biti od Nove godine.

Eraković bi mogao dobiti diplomatski angažman u glavnom gradu Španije, gdje je i bio ambasador ali na nerezidentnoj osnovi.

Crna Gora nema predstavništvo u Madridu, ali su iz Ministarstva vanjskih poslova kazali da namjeravaju da ga otvore.

“Kada je u pitanju otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Madridu, Ministarstvo vanjskih poslova je započelo neophodnu proceduru za stvaranje uslova za otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva”, kazali su “Vijestima” iz resora Srđana Darmanovića.

Diplomatsko predstavništvo u Madridu bi, prema Sporazumu o kolokaciji, mogle zajedno da otvore crnogorska i Vlada Makedonije.

“Na osnovu bilateralnog sporazuma o kolokaciji Makedonija je, takođe, zainteresovana da sa Crnom Gorom zakupi prostorije koje bi bile zajednički korišćene za smještaj diplomatskih misija dviju država u Madridu”, piše u Informaciji Vlade iz 2014. godine.

Prije nego što je imenovan za ambasadora u Španiji i Portugalu na nerezidentnoj osnovi, Eraković je bio prvi ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Eraković je glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Duška Markovića od 29. novembra, a bio je i savjetnik bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Eraković je posredovao u razgovoru premijera i ruskog komičara Alekseja Stoljarova koji se predstavio kao ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

“Vijesti” su u martu najavile da će Sanja Vlahović i Vujica Lazović biti ambasadori Crne Gore u Rimu, odnosno Ljubljani. Te odluke su ozvaničena tri mjeseca kasnije.

Bonus video: