Šef kanadskog parlamenta: Kanada ima mnogo toga da nauči od Crne Gore

Predsjednik Skupštine se u Španiji sastao sa šefom kanadskog parlamenta

5299 pregleda 5 komentar(a)
Fergus i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Fergus i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Kanada ima mnogo toga da nauči od Crne Gore, kazao je predsjednik Parlamante Kanade Greg Fergus, tokom sastanka sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Dvojica zvaničnika sastala su se u Palma de Majorci, u Španiji, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Evropske unije.

Mandić je istakao da su Crna Gora i Kanada uvijek imale prijateljske odnose, te da veliki broj naših iseljenika živi u toj zemlji.

Mandić Fergus
foto: Skupština Crne Gore

Dodao je da je crnogorski parlament ovih dana domaćin Skupštine zemalja Frankofonije i da se raduje susretu sa predsjednikom Odbora za parlamentarne poslove Frankofonije koji dolazi iz Kanade.

U kontekstu našeg puta pristupanja EU, Mandić je istakao da je Crna Gora najdalje odmakla u tom procesu od svih zemalja Zapadnog Balkana.

Mandić Fergus
foto: Skupština Crne Gore

"Predsjednik parlamenta Kanade je rekao da Kanada ima mnogo toga da nauči od Crne Gore. U kontekstu Skupštine zemalja Frankofonije, predsjednik Fergus je istakao da je Kanada domaćin konferencije zemalja Frankofonije u junu, te iskoristio priliku da predsjednika Mandića pozove u posjetu toj zemlji", saopštila je Skupština.

Mandić Fergus
foto: Skupština Crne Gore

Na samom kraju, dvojica zvaničnika su razgovarala i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, sa posebnim osvrtom na oblast energetike.

Bonus video: