Zenović: Moj politički angažman kao nestranačke ličnosti izraz potrebe da podržim tim koji može donijeti dobro Budvi

"Naša zajednička misija i program polaze od vizije Budve kao evropskog, kreativnog i ekološkog grada", poručio je Zenović

28885 pregleda 91 reakcija 89 komentar(a)
Zenović, Foto: PES
Zenović, Foto: PES
Ažurirano: 22.04.2024. 21:01h

Povodom odluke Glavnog odbora (GO) Pokreta Evropa sad (PES) obavještavam javnost da ću predvoditi listu ovog pokreta na lokalnim izborima u Budvi, saopštio je glavni pregovarač sa Evropskom unijom (EU) Predrag Zenović.

"Naša zajednička misija i program polaze od vizije Budve kao evropskog, kreativnog i ekološkog grada. Uvjeren sam da će Pokret Evropa sad nakon ovih izbora biti prekretnica u političkom životu Budve, da će vratiti strateško planiranje razvoja u svim gradskim politikama, meritokratiju i profesionalizam u izbor lokalnih funkcionera i da će Budva, nakon decenija, opet biti lijepo mjesto za život", kazao je Zenović u saopštenju.

On je istakao da zna koje su prioritetne potrebe njegovih sugrađanki i sugrađana, te da razumije sa kojim se izazovima suočavaju i koje su glavne prepreke u razvoju opštine.

"Afirmišući viziju sadašnje Vlade na čelu sa Spajićem, a zajedno sa kolegama iz PES-a uložiću ljubav prema gradu, znanje i energiju da Budva dobije novu šansu i vlast kakvu zaslužuje. Naglašavam da je moj politički angažman u gradu iz kojeg dolazim kao nestranačke ličnosti isključivo izraz potrebe da podržim tim za koji sam siguran da može donijeti dobro Budvi i njenim građanima. Ne potcjenjujući odgovornost koja proističe iz ove odluke, ostajem posvećen zadatku glavnog pregovarača, u tom pozivu djelujući isključivo u interesu države Crne Gore, naše društvene zajednice i zahtjeva reformi koje od nas Evropska unija očekuje", zaključio je Zenović.

Premijer Milojko Spajić saopštio je na društvenoj mreži Iks da je Predrag Zenović nosilac liste Pokreta Evropa sad u Budvi.

"Imamo novu šansu koju ne smijemo propustiti", kazao je Spajić.

Bonus video: