"Nadamo se da će parlamentarci iz najudaljenijih zemalja svijeta dobra iskustva iz Crne Gore prenijeti u svoje zemlje"

Bečić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, to kazao na današnjoj sjednici Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne Skupštine Frankofonije koja se po prvi put održava u Skupštini Crne Gore

5311 pregleda 7 komentar(a)
Bečić na sjednici, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove
Bečić na sjednici, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove
Drago mi je što parlamentarci iz najudaljenijih zemalja svijeta prvi put imaju priliku da borave u Crnoj Gori. Nadamo se da će dobra iskustva prenijeti u svoje zemlje, kazao je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.
On je to, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao na današnjoj sjednici Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne Skupštine Frankofonije koja se po prvi put održava u Skupštini Crne Gore.
"Crna Gora kao turistička destinacija ima potrebu da širi svoje tržište, da svi svjetski putnici posjete našu zemlju, da uživaju u njenim ljepotama, da upoznaju jedan ponosit i domaćinski narod kakav je naš, da upoznaju sve naše različitosti i vide kako one zajedno predstavljaju jednu od najljepših poruka koje Evropa može poslati čitavom svijetu, a to je poruka zajedništva, ljubavi i slobode", rekao je Bečić.
ALeksa Bečić, Frankofonija
foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

On je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo što građani Crne Gore danas mogu vidjeti Skupštinu ispunjenu poslanicima iz svih krajeva svijeta, čime, kako je ocijenio, pokazujemo da smo dobri domaćini i šaljemo sliku moderne i evropske Crne Gore koja je okrenuta svijetu.

Bečić je pozdravio poruke duha parlamentarne Frankofonije koje će inostrani poslanici poslati tokom zasijedanja.

"Vrijednosti mira, prosperiteta, dijaloga, međunarodne saradnje i vrednovanja kulture, vrijednosti su na kojima počiva savremena Crna Gora. Posebno je važno što ove poruke šaljemo iz države koja je najdalje odmakla u evropskim integracijama i koja je zasigurno prva naredna članica EU", dodao je Bečić.

On je, kako se navodi, sada kada je Skupština Crne Gore 91. članica ove organizacije, sa ponosom prisjetio prvog sastanka sa PS Frankofonije, koji je prije tri godine održao u svojstvu predsjednika Skupštine i šefa delegacije Frankofonije.

ALeksa Bečić, Frankofonija
foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

"Kao tadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore i inicijator njenog učlanjenja u Parlamentarnu Skupštinu Frankofonije, osjećam nemjerljiv ponos što dijelimo ovaj istorijski trenutak, što smo zajedno koračali do njega, što gradimo čvrste mostove, njegujemo snažna prijateljstva, spajamo udaljene i u ovim izazovnom globalnim vremenima afirmišemo zdrave vrijednosti koje treba da rukovode, usmjere i motivišu svakog čovjeka koji želi dobro, koji vjeruje u dobro i koji čini dobro, jer dobra djela su najveċi naš zalog i doprinos onima koji će nas naslijediti", rekao je Bečić, dodajući:

"Raduje me što ovakve slike postaju praksa, raduje me što crnogorski Parlament ima kontinuitet organizacije manifestacija na visokom nivou koje okupljaju poslanike iz svih krajeva svijeta, jer time dodatno promovišemo i afirmišemo naš duh, našu tradiciju i naše vrijednosti. Neka naše prijateljstvo i partnerstvo bude vječno. Srećan nam lijep povod i novi veliki početak", zaključio je.

Bonus video: