Milović: Budva opet mora dati pečat i biti vodilja razvoja cijele Crne Gore

Predstavljena lista "Budva može bolje!" prof. dr Nikola Milović

6827 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Budva, kao dio modernih svjetskih trendova, opet mora dati pečat i biti vodilja razvoja cijele Crne Gore, kazao je nosilac izborne liste "Budva može bolje!" prof. dr Nikola Milović, na večerašnjem predstavljanju te liste u Budvi.

Lista broji 33 kandidata koji su, kako je saopštio DPS, "istaknuti pojedinci, posvećeni, odgovorni, ostvareni ljudi, spremni da rade u najboljem interesu Budve u naredne četiri godine."

“Odgovornost koju osjećam kao profesor fakulteta, kao i loše stanje našem gradu, dominantno su uticali i bili izuzetno jak motiv da se uključim u politicki život. Sa ponosom ističem da sam odrastao u Budvi, da svi zajedno ovdje dijelimo iste vrijednosti, koje su povezane sa nasim uspomenama i osjećajem pripadnosti ovom gradu. Moja vizija je da Budva postane moderan, turistički, sportski, kulturni i kreativni centar Jadrana. Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad! Budva, kao dio modernih svjetskih trendova, opet mora dati pečat i biti vodilja razvoja cijele Crne Gore”, rekao je Milović.

Vjeruje da će Budva "opet biti grad prepoznat po ljepoti i snazi stvaranja pozitivnog doživljaja", grad koji kreira, stvara i predstavlja turistički brend Crne Gore, "grad koji će biti prepoznat po efikasnom upravljanju i kvalitetu pruženih usluga građanima, turistima i privredi."

“Pobjedićemo u Budvi, vratićemo joj stari sjaj, biće to moderan mediteranski grad sa najvećim nivoom kvalteta života u Crnoj Gori. Zasijaće kao grad kulture, istorije, dobrih odnosa, tradicije, pravog domaćinskog pristupa, grad sigurnosti i izvjesnosti i grad pravih vrijednosti! Budva će biti organizaciono superiorna i diviće joj se svi i oni koji dolaze na odmor i oni koji rade i oni koji žive u njoj”, zaključio je Milović.

Kandidat za odbornika Milan Tičić je rekao da se bliži dan kada će vlast, koja je "u svakom pogledu iznevjerila svoje građane, biti poslata u prošlost".

“Iza nas su mučne godine, iza nas je javašluk i bespoštedna borba za funkcije, godine praznih obećanja. Nikada više nećemo dozvoliti da Budva ponovo svjedoči nepotizmu i partijskom zapošljavanju, međusobnim svađama i teškim optužbama za kriminal i korupciju, nezakonitim imenovanjima i razrješenjima činovnika, i konačno, potpunoj blokadi lokalne uprave. Vrijeme je za velike promjene. Jer Budva može i mora bolje! Vrijeme je da na sadašnju lokalnu upravu jednom za svagda stavimo tačku”, poručio je Tičić.

Kandidatkinja za odbornicu Ivana Lazović izrazila je uvjerenje da će "sjajni ljudi sa pobjedničke odborničke liste" založiti svoj lični i profesionalni integritet, kako bi se njihov grad razvijao u naredne četiri godine.

“Možemo bolje u kulturi koja je dovedena na najniži mogući nivo, možemo bolje u oblasti izgradnje prostora, možemo bolje u uređenju svakog slobodnog kvadrata za pejzaže Mediterana, možemo bolje u izgradnji saobraćajne infrastrukture, možemo bolje u turizmu na kojem počiva ekonomska moć grada i naših građana, možemo bolje, možemo pravičnije, možemo ljepše, moramo pristojnije”, poručila je Lazović.

Jovana Rabrenović, kandidatkinja za odbornicu, istakla je da je preduslov za izgradnju Budve kao grada koji će biti primjer drugima, politika transparentnosti, odgovornosti i saradnje. “Trebaju nam lideri koji slušaju glas građana i koji su spremni da rade za zajednički interes svih u Budvi”.

Miloš Simović poručio je da će, kao bivši sportista i sadašnji sportski radnik učiniti sve da se Budvi vrati stara slava.

“Činjenica da se Budva nalazi u najvećoj institucionalnoj, političkoj i društvenoj krizi u zadnjih nekoliko decenija govori da prethodna izvršna vlast nije radila dobro svoj posao. Zato, umjesto da se spremamo za novu turističku sezonu, mi se spremamo za nove izbore”, zaključio je taj kandidat za odbornika.

Bonus video: