Zogović: Izručenje Pavlovića Hrvatskoj je izdajnička odluka pravousđa

"Ukoliko bi se slijedila analogija sa hapšenjem oficira bivše JNA koje ovih dana ministar Pažin isporučuje Hrvatskoj, onda tek Milivoje Katnić ne bi mogao izbjeći izručenje, i nemam dilemu da bi već odavno bio na dugogodišnjoj robiji", rekao je Zogović
351 pregleda 9 komentar(a)
Milun Zogović, Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front
Milun Zogović, Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 29.07.2017. 10:59h

Poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović kazao je da izručenje bivšeg zastavnika JNA Milana Pavlovića Hrvatskoj predstavlja još jednu u nizu skandaloznih odluka crnogorskog pravosuđa.

Dokumentacioni centar Veritas saopštio je juče da je Crna Gora izručila Hrvatskoj penzionisanog zastavnika prve klase i državljanina Srbije Milana Pavlovića (73), osudjenog na 15 godina zatvora zbog zločina u Šibeniku 1991. godine.

"Izručenje Milana Pavlovića bivšeg zastavnika JNA i srpskog državljanina Republici Hrvatskoj predstavlja još jednu u nizu skandaloznih, sramotnih i izdajničkih odluka crnogorskog pravosuđa na čelu sa Zoranom Pažinom. Ovakav vid otvorenog služenja interesima druge države i pretvaranja institucija u običnu agentursku ispostavu nije zabilježen ni u najgorim vremenima okupacije Crne Gore. Pošto će se u obrazloženju ovog izdajničkog čina Zoran Pažin pozvati na postupanje po crvenoj Interpolovoj potjernici koju je raspisala Hrvatska, javno ga pozivam da objasni razliku između ove crvene potjernice i one koja je raspisana za Sašom Sinđelićem. Kako je moguće da je Šibenčaninu Zoranu Pažinu crvena potjernica za bivšim oficirma JNA i srpskim državljanima Sveto pismo, dok ista crvena potjernica za ubicom i psihopatom Sašom Sinđelićem koji je pravosnažno presuđen na 16 godina zatvora zbog ubistva Mirka Fotisa nije obavezujuća", kazao je Zogović.

Zogović je dodao da je Sinđelić postao "miljenik crnogorskog režima."

"Naprotiv, tzv. specijalni svjedok saradnik Saša Sinđelić je postao miljenik crnogorskog režima kojeg o trošku poreskih obveznika svakodnevno čuva armija policijskih agenata od Svetog Stefana do Durmitora. Iako su crnogorski pravosudni organi istog trenutka kad je Milivoje Katnić prošvercovao Sašu Sinđelića vladinim avionom, bili dužni da obavijeste Hrvatsku da se ovo potraživano lice nalazi u Crnoj Gori, oni su mu pola godine po nalogu Zorana Pažina prikrivali identitet. A pošto su u Hrvatskoj nezvanično sve vrijeme znali za prikrivanje Saše Sinđelića, odlučili su da ignorišu taj kriminalni akt u znak zahvalnosti Milivoju Katniću, zato jer je omogućio bjekstvo hrvatskog špijuna Antuna Maslea iz Spuža 1999. godine. Očigledno da je trampa Masle - Sinđelić na kratko obezbijedila Milivoja Katnića od krivičnog gonjenja u Hrvatskoj, ali sigurno nije uspjela prikriti tragove stvaranja kriminalne organizacije na čijem čelu se nalaze Milo Đukanović i Zoran Pažin, a koja je imala za cilj da optuži DF za državni udar. Ukoliko bi se slijedila analogija sa hapšenjem oficira bivše JNA koje ovih dana ministar Pažin isporučuje Hrvatskoj, onda tek Milivoje Katnić ne bi mogao izbjeći izručenje, i nemam dilemu da bi već odavno bio na dugogodišnjoj robiji. Zato očajnički pokušaj kupovanja vremena i odlaganje izručenja Saše Sinđelića Hrvatskoj predstavljaju jasan pokazatelj na kojim osnovama i savezima je sklepana optužnica protiv lidera DF - a, ali što je još tragičnije, i nepobitan dokaz kriminalizovanosti i korumpiranosti kako SDT tako i ministra Pažina koji će se ubrzo naći u optužnici crnogorskog naroda", zaključio je Zogović.

Bonus video: