Janović: Najniža ocjena Fridom haus za prethodnu godinu posljedica lošeg rada i nesprovođenja reformi Abazovićeve Vlade

"Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU"

9390 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Poslanik Pokreta Evropa sada Tonći Janović kazao je da je za vrijeme Vlade Dritana Abazovića rejtin crnogorske demokratije po Fridom hausu, pao sa 3,79 na "najnižu ocjenu do sada 3,75".

"Ta ocjena je posledica lošeg rada Abazovićeve Vlade. Sporost u sprovođenju reformi sistema i savladavanje prepreka na putu ka evropskim integracijama i u 2023. su bili veliki problemi demokratije u Crnoj Gori, ocjenjuje se u izvještaju Nacije u tranziciji vašingtonske organizacije Freedom House. Negativno svjetlo na standarde bezbjednosti sudskih dokaza i šire na kapacitete ključnih pravosudnih institucija, posebno skandal oko probijanja podzemnog tunela do prostorija za dokaze Višeg suda u Podgorici, kao i nedopustiva situacija da organizator kriminalnog poduhvata ostaje nepoznat", naveo je Janović.

Tako je, dodao je poslanik PES-a,"Abazović radio "i ostavio samo prazne priče i role stendap komičara, a da baš ništa smiješno nije".

"Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU. Rezultati se isporučuju u rekordnom roku, što konstatuju i najrelevantnije međunarodne adrese", zaključio je Janović.

Bonus video: