Camaj: Nikoliću, pitajte šefa kako je biti Miloševićevo čedo

" Da imate sopstveno mišljenje, da težite slobodi i da ne slijedite put nepravde, nejednakosti i, uopšte, naopakog sistema vrijednosti koji je DPS uspostavila za ovih 27 godina torture nad građanima i nad državom"
5 komentar(a)
Štjefan Camaj, Foto: Demokratska Crna Gora
Štjefan Camaj, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 29.07.2017. 10:05h

Predsjednik Demokratskog savjeta Demokrata Štjefan Camaj poručio je poslaniku DPS Milošu Nikoliću da pita "šefa kako je biti Miloševićevo čedo."

Nikolić je juče u saopštenju Demokrate nazvao "unucima Slobodana Miloševića."

"Školuje se, studira, usavršava se, upoznaje svijet, cijela porodica bude ponosna na njega, svi očekuju makar skroman doprinos od njega da ovo društvo krene naprijed, a on odlučuje da stane u odbranu lika i djela diktatora i od šponde nas vraća diskursom u 90-te godine prošlog vijeka, u vrijeme kad je baš taj „šef“ govorio kako je Milošević nešto najbolje što se moglo dogoditi Jugoslaviji. Da li ste, gospodine Nikoliću, mislili na tog istog Miloševića, za koga je Đukanović govorio kako je ponosan što može da bude rame uz rame sa njim u odbrani tekovina revolucije", kazao je Camaj.

Camaj je poručio Nikoliću da "kad smo već kod porodičnih metafora, pitajte Vašeg šefa kako je biti Miloševićevo čedo."

"I sada je gospodinu Nikoliću kao pravniku i, valjda, mladom čovjeku koji je sposoban da sabere dva i dva, prihvatljivo stanovište njegovog šefa (kojeg vrlo uspješno i on oponaša, pored ostalih u okviru grupe zvane „mislim Milovom glavom i glasam po njegovoj savjesti“) da je baš taj Milošević, i desetak godina nakon njegove smrti, kriv za Limenku, KAP, Duvanski, Bazar, Carine, Deltu, Domen.me, Telekom, Listing, Verige. . , a da „šef“ kao sedmostruki premijer – ni luk jeo, ni luk mirisao. Gospodine Nikoliću, ako ste vi izabrali da još ovih nekoliko mjeseci lakše prolazite kroz život tako što ćete braniti neodbranjivo i skidati odgovornost sa vaših partijskih drugova tamo gdje su u krivici za stanje u crnogorskom društvu do guše, ne tjerajte makar nas da čitamo vaše hiljadu puta izlizane fore i nimalo duhovite opaske oko Miloševića. Istorija će svakom dodijeliti mjesto koje zaslužuje – u to ne sumnjajte. Za Vašeg šefa je spremno neko od onih na samom dnu, ali za Vas još nije kasno da pokušate da spasite dušu. To nećete učiniti tako što ćete se i dalje priklanjati diktaturi u trenutku dok sve veći broj mladih ljudi prilazi Demokratama u skoro pa svetoj misiji koju imamo – demokratizaciji crnogorskog društva i bogatijeg i prosperitetnijeg života svih građana Crne Gore. Kad smo već kod istorije, napravite i Vi jedan istorijski korak u DPS-u – otkažite poslušnost „šefu“ i počnite da mislite sopstvenom glavom, koristite sopstvenu gestikulaciju i trudite se, makar, da ne dižete obrvu i ne krivite palac kao on. Vjerujte, i psiholozi kažu, za vas mlade u DPS-u će biti ljekovito da budete upravo to – mladi! Da imate sopstveno mišljenje, da težite slobodi i da ne slijedite put nepravde, nejednakosti i, uopšte, naopakog sistema vrijednosti koji je DPS uspostavila za ovih 27 godina torture nad građanima i nad državom. Bilo kako bilo, meni je čast što sam u subjektu koji upravo ove kvalitete nosi sa sobom, a kojem prilazi sve više nezadovoljnih, obrazovanih, pametnih i poštenih mladih ljudi, a vi se vidite. I, na kraju, da Vas obavijestim, ne znam koliko pratite - prošli put su vaše kolege iskoristile četnike, vi ste "ispucali" Miloševića, kad budete odgovarali sad vam je na redu da pomenete Milovog dobrog druga Koštunicu. Pretpostavljam da će on biti kriv za povećanje PDV-a i uvođenje akciza. Neka, nećete još dugo da vrtite ploču - ostalo vam je još vrlo malo do podnošenja računa i to na mjestima gdje te nebuloze ne prolaze kao razlozi za pljačku svojih građana", zaključio je Camaj.

Bonus video: