URA: Krivi most u očajnom stanju, iniciraćemo njegovu sanaciju i rekonstrukciju

„Rupe na pješačkoj površini i kolovozu, otvorene šahte ili zatvorene ogromnim betonskim poklopcima predstavljaju pravo zastiđe za most koji se nalazi u užem jezgru grada i za most koji dnevno opsluži po nekoliko hiljada građana. Slično stanje je i na susjednom mostu kod kružnog toka za Nikšić i Cetinje i ovim problemom se treba što prije pozabaviti“, saopštio je Miranović
490 pregleda 8 komentar(a)
krivi most, Foto: URA
krivi most, Foto: URA
Ažurirano: 26.06.2018. 09:19h

Neodržavanje postojećih mostova u Podgorici je nedopustivo i samo je pitanje vremena kada neki od neodržavanih mostova može ugroziti bezbjednost ali i živote građana, saopštio je danas Lazar Miranović, član Opštinskog odbora URA Podgorica.

On kaže da posebno zabrinjavajuće stanje ima Krivi most u kojeg se decenijama nije ulagalo i koji je svake godine u sve lošijem stanju.

„Rupe na pješačkoj površini i kolovozu, otvorene šahte ili zatvorene ogromnim betonskim poklopcima predstavljaju pravo zastiđe za most koji se nalazi u užem jezgru grada i za most koji dnevno opsluži po nekoliko hiljada građana. Slično stanje je i na susjednom mostu kod kružnog toka za Nikšić i Cetinje i ovim problemom se treba što prije pozabaviti“, saopštio je Miranović.

On kaže i da će se odbornici Građanskog pokreta URA u novom sazivu Skupštine Glavnog grada zalagati da se po hitnom postupku izdvoje sredstva za rekonstrukciju i sanaciju prevashodno Krivog mosta a onda i ostalih.

„Imamo informaciju da je budžetom Glavnog grada za 2018. predviđeno izdvajanje sredstava za rad komisije koja će analizirati stanje mostova i predložiti mjere za njihovu sanaciju ali to nije dovoljno. Mora se naći način da se u što hitnijem intervalu izdvoje sredstva za sanaciju i rekonstrukciju mostova po prioritetu. Cijenimo da je prioritet Krivi most koji je u očajnom stanju“, navodi Miranović.

Dodaje i da se drugi mostovi ne održavaju pa čak i Milenijum koji je jedan od simbola Glavnog grada.

„Taj nemar za nepokretna bogatstva ovog grada nije dopustiv i takvo stanje se mora mijenjati“, zaključuje Miranović.

Galerija