Prava: Podrška Rezoluciji UN o Srebrenici može nanijeti samo štetu srpskom narodu i državi Crnoj Gori

"Prava Crna Gora ostaje nepokolebljivo posvećena istinskom pomirenju i pravdi, suprotno onima koji trguju interesima i podržavaju ispolitizovane rezolucije na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori"

4919 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora/Prava Podgorica (Facebook)
Foto: Prava Crna Gora/Prava Podgorica (Facebook)

Smatramo da je najavljena podrška Rezoluciji o Srebrenici neprimjerena i može nanijeti samo štetu prije svega srpskom narodu, ali i državi Crnoj Gori, saopšteno je iz Prave Crna Gore.

Iz te partije su kazali da izražavaju punu podršku stavu Demokratske narodne partije (DNP) da u narednom periodu na svojim organima preispita svoju dalju podršku Vladi i najavljenoj rekonstrukciji Vlade Crne Gore.

"Prava Crna Gora izražava očekivanje i poziva političke partije koje dijele iste stavove po pitanju najavljenog glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrnici, a koje su dio Vlade Crne Gore, da istu napuste. Prava Crna Gora ostaje nepokolebljivo posvećena istinskom pomirenju i pravdi, suprotno onima koji trguju interesima i podržavaju ispolitizovane rezolucije na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori. Odlučno se distanciramo od svih predloga i diktata onih zemalja koje su kroz istoriju demonstrirale nedostatak predanosti demokratiji kroz zločine i uništavanje brojnih naroda, kao i od glasanja i odluka Vlade Crne Gore koja ih neupitno po svaku cijenu prati. Ostaćemo posvećeni principima pravde, jednakosti i stabilnosti u Crnoj Gori kroz razumevanje i dijalog za izgradnju budućnosti zasnovane na pravdi i međusobnom poštovanju a ne poslušništvu, dodvoravanju i izdaji interesa naroda Crne Gore", piše u saopštenju.

Bonus video: