Vujičić: DIK će prihvatiti konačne rezultate izbora u Budvi, bez podataka koji kandidati su dobili odbornički mandat

"DIK prihvata konačne rezultate izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Budva, u kojima nema podataka koji su kandidati dobili odbornički mandat, nego samo podatak, koliko je koja izborna lista dobila mandata“, naglasio je Vujičić

4354 pregleda 7 komentar(a)
Vujičić, Foto: PR Centar
Vujičić, Foto: PR Centar

Nosilac izborne liste „ dr Božidar Vujičić –Za stvarne promjene”, Božidar Vujičić kazao je da će nažalost Državna izborna komisija prihvatiti konačne rezultate izbora u Budvi, bez podataka koji kandidati su dobili odbornički mandat.

"Državna izborna komisija, sastavljena voljom poslanika, koji su dobili siguran mandat, korupcijom i diskriminacijom biračkog prava, ima primarni zadatak da sačuva sistemsku korupciju i diskriminaciju biračkog prava, čime i sami učestvuju u potkradanju prava birača da ostvare vlast, slobodnim izborom poslanika i odbornika, odnosno štite interese političkih partija, koje su ukrale vlast od građana, poslanike i odbornike biraju podnosioci izbornih listi a ne građani.

DIK prihvata konačne rezultate izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Budva, u kojima nema podataka koji su kandidati dobili odbornički mandat, nego samo podatak, koliko je koja izborna lista dobila mandata", naglasio je Vujičić.

Prema njegovim riječima da nije istinito bilo bi smiješno.

"Ali pošto je istina onda je vrlo tužna uloga članova DIK. Jasno je da rade u korist partija a protiv interesa građana, zbog nekog svog ličnog interesa, primanja koje dobijaju kao članovi DIK ili možda još neke privilegije. Konačni rezultati izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Budva, objavljuju se u Službenom listu, u konačnim rezultatima izbora ne postoji ni jedno ime i prezime kandidata, koji je dobio odbornički mandat, već koliko je koja lista dobila mandata. Obzirom da konačni rezultati izbora stupaju na pravnu snagu nakon objavljivanjem u Službenom listu, na klupama u sali SO Budva morali bi biti istaknuti nazivi izbornih listi, u skladu sa brojem osvojenih mandata, nikako ne bi mogli konstitutivnoj sjednici da prisustvuju kandidati sa izbornih listi, jer njihova imena nisu objavljena u službenom listu i oni su samo kandidati ne i odbornici“, naveo je Vujičić.

Kako dodaje da članovi i predsjednik DIK ne znaju šta rade moglo bi im se i oprostiti, što prihvataju konačne rezultate izbora za odbornike bez podataka, koji su kandidati dobili odbornički mandata

"Ali oni to vrlo dobro znaju i zbog svog ličnog interesa učestvuju u sistemskoj korupciji i diskriminaciji biračkog prava, što nije za opraštanje. Licemjerna je i uloga predstavnika EU, koji sarađuju sa DIK, priznaju konačne rezultate izbora bez podataka koji su kandidati dobili mandat, priznaju izbore koji nisu izraz volje građana, nego izraz volje partija a zahtijevaju od Skupštine Crne Gore, koja nije izraz volje građana nego je izraz sistemske diskriminacije i korupcije biračkog prava, ostvarivanje vladavine prava i rezultate u borbi protiv korupcije“, zaključio je Vujičić.

Bonus video: