DPS Demokratama: Da li ste obavijestil koalicione partnere da prisvajate zasluge komunalaca?

" Imate nalaz nadležne inspekcije da su vaši funkcioneri u opštinama u kojima vršite vlast postavljeni protivzakonito. Koliko vas interesuju zakoni pokazuje činjenica da njih šest, kojima je zabranjen rad, i dalje radi", zaključeno je u saopštenju
2 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 28.07.2017. 16:50h

Klub odbornika DPS-a Glavnog grada poručio je Klubu odbornika Demokrata da se manu DPS-a.

Oni su reagovali na današnje saopštenje Kluba odbornika Demokrata u kojem se navode da je izvjestan krah DPS-a u Podgorici.

"Dok se Demokrate hvale u svom najnovijem saopštenju kako su naplatili pet miliona eura komunalija u Kotoru, spočitavajući gradskoj upravi u Podgorici kako je napravila biciklističke staze i podijelila stanove, samo da ih podsjetimo da je u mandatu ove uprave asfaltirano oko 130 km a, u saradnji sa Vojskom Crne Gore, Fondom za razvoj Kuča, partnerima iz Fundine i Zatrijepča i građanima, probijeno više od 95 km putnih pravaca na seoskom području. Sagrađen je i novi kružni tok na Starom aerodromu, kao i na raskrsnici nikšićkog i cetinjskog puta. Završena je rekonstrukcija Dalmatinske ulice. U potpunosti je rekonstruisana Ulica Petra Prlje u Staroj varoši i Ulica Radosava Burića na Zabjelu, a u cilju ravnomjernog razvoja grada ugrađen je novi asfalt i u opštinama Tuzi (36,8 km) i Golubovci (17,6 km). Asfaltirane su i druge ulice u pojedinim djelovima grada, prigradskim I seoskim područjima. Glavni grad je prepoznat kao grad investicija, grad koji radi i čija je vrijednost radova u toku ovog mandata prešla 42 miliona eura. Građani Podgorice najbolje osjećaju benefite tih investicija kroz izgradnju crpne stanice na Marezi, završetak treće sanitarne kade na deponiji „Livade“, kao i izgradnju postrojenja za tretman ocjednih voda. U partnerstvu sa kompanijom „Mesopromet d.o.o.“ sagradili smo savremeni tržni centar sa zelenom pijacom na Koniku, a u planu je izgradnja sličnog objekta i u Maslinama. Kad već pominju podjelu stanova, zašto Demokrate komunalci ne pomenu i da je ova grdska uprava opredijela 30 stanova za porodice u stanju socijalne potrebe od čega je već podijeljeno 15 stambenih jedinica, 24 stana za zaposlene od čega četiri za vatrogasce, da smo partneri sa 3,5 miliona eura u rješavanju stamenbenih pitanja za penzionere, da radimo sa ostalim insititucijama na problem smještaja za 170 porodica sa Kosova?", navodi se u saopštenju.

"Građani dobro znaju ali da podsjetimo Demokrate da je su mandatu ove uprave završeni ženski paviljon na Kakarickoj gori, Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Vrtić u Zagoriču. Otvorili smo dva dnevna centra za penzionere, a počela je izgradnja treće zgrade penzionera. Otvoren je Trg pored Gradskog stadiona, što je investicija od pola miliona eura. Glavni grad, u saradnji sa relevantnim državnim institucijama, radi i na unapređenju sportske infrastrukture. Izgrađena je Kuća fudbala na Starom aerodromu, teren „FK Mladost Lješkopolje“, fudbalski kamp sa dva terena „FK Kom“ na Zlatici i rekonstruisan stadion „Trešnjica“. Vodeći računa da se svaki dio Podgorice ravnomjerno razvija, izgradnjom novih vodovoda dužine oko 100 km, na kvalitetan način riješeno je pitanje vodosnabdijevanja građana u Tuzima i Golubovcima, građana u Donjoj Vrbici i na Karabuškom polju kao i u drugim djelovima grada. Vodosnabdijevanje ruralnih područja i stvaranje uslova za revitalizaciju seoskih vodovoda izvodi se kontinuirano. Važno je za građane napomenuti da su završena: izgradnja tri reciklažna dvorišta, rekonstrukcija odmarališta na Veruši, a da se uređenje centralnih gradskih parkova i park šuma sprovodi kontinuirano, tako da u protekle dvije godine imamo 12.000 m 2 novoizgrađenih zelenih površina, a posađeno je i 2.435 novih stabala", saopšteno je iz Kluba odbornika DPS-a Glavnog grada.

U saopštenju se dodaje da su određeni projekti realizovani putem donacija od strane prijatelja i partnera Glavnog grada, "ali mi u gradskoj upravi smatramo da je to dodatni kvalitet u našem radu, jer u nama prepoznaju pouzdanog i agilnog partnera za realizaciju projekata koji su u interesu grada i svih građana Podgorice".

"U toku su i veoma važne kapitalne investicije kao što je natkrivanje plivačko-vaterpolo bazena, Gradskog pozorišta, vrtića na Starom aerodromu, SSS u Golubovcima, Sahat kula i Trg Bećir-bega Osmanagića, rekonstrukcija rodne kuće Rista Stijovića, Gradske knjižare, a uskoro počinje proširenje Doma Omladine u Gornjoj Gorici, izgradnja višenamjenoskog objekta na Zlatici, rekonstrukcija male hale u Sportskom Centru Morača u vrijednosti 4, 2 miliona eura, modernizacija gradske rasvjete LED tehnologijom u vrijednosti do 6, 7 milion eura, Doma starih vijednosti 9,7 miliona eura, postrojenje za proizvodnju električne energije iz biogasa u visini od 1, 3 miliona eura. Samo loša namjera Demorkata može da ne pomene da se do kraja godine očekuje raspisivanje tendera za tri kapitalna projetka, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda cca 50 miliona, Jugozapadna obilaznica u vrijednosti od oko 20 miliona I Bulevar kroz Donju Goricu cca 10 miliona eura. Ovo su rezultati rada gradske uprave, dok Demokrate naplaćuju komunalije. I da li ste obavijestili svoje koalicione partnere da iza njihovih leđa prisvajate zasluge komunalaca? Što se tiče zapošljavanja, manite se DPS-a. Imate nalaz nadležne inspekcije da su vaši funkcioneri u opštinama u kojima vršite vlast postavljeni protivzakonito. Koliko vas interesuju zakoni pokazuje činjenica da njih šest, kojima je zabranjen rad, i dalje radi", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: