Rudović: Đukanoviću ne vjeruju ni u njegovom okruženju

"Predsjednik DPS-a zakazuje sjednice opštinskih odbora da hrabri aktiviste promašenim i davno pročitanim frazama o neprijateljima države u cijeloj opoziciji"
16 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: URA
Neđeljko Rudović, Foto: URA
Ažurirano: 28.07.2017. 14:45h

Potpredsjednik GP URA Neđeljko Rudović kazao je da predsjednik DPS-a Milo Đukanović zakazuje sjednice opštinskih odbora da hrabri aktiviste promašenim i davno pročitanim frazama o neprijateljima države u cijeloj opoziciji.

"Predsjednik DPS-a zakazuje sjednice opštinskih odbora da hrabri aktiviste promašenim i davno pročitanim frazama o neprijateljima države u cijeloj opoziciji. Očajničkim nametanjem smiješnih teza o opoziciji koja za račun druge države hoće da sruši Crnu Goru, u koja ne vjeruju ni u njegovom najužem partijskom okruženju, Milo Đukanović sigurnim korakom ide ka završnom činu drame, koju je priredio državi u koju se lažno kune. Ostaje sam, bez ijednog saveznika, ne računajući satelite koje je sam kreirao potkupljivanjem, a koji će se zajedno sa njim brzo suočiti sa sudom javnosti", kazao je Rudović

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je juče u Danilovgradu da je za DPS ponavljanje izbora neprihvatljivo.

"Da bi zakamuflirao pustošenje Crne Gore, monstruozno otimanje narodnog bogatstva i najljepših djelova zemlje, od obale do Durmitora, predsjednik DPS-a ponovo plaši neznavene izmišljenim državnim neprijateljima. To mu je bio repertoar i sinoć u Danilovgradu, samo što zaboravlja da je sve manje neznavenih i da nije uspio u naumu da potčini, zastraši i ućutka cijelu Crnu Goru. Bivši premijer zna da je ponos Crnoj Gori nemoguće oduzeti i da se njegov pohod pokoravanja Crne Gore njemu i njegovom dvoru nalazi pred krahom. Zato mu samo ostaje da priča o teorijama zavjere kao nekada njegov prvi mentor Slobodan Milošević, jer misli da će tako prikriti i teške promašaje u vidu sve većih poreskih nameta, srozavanja bezbjednosti građana, zdravstva, školstva i sistema socijalne zaštite, itd...", dodao je Rudović.

Potpredsjednik GP URA kazao je da sve to znači da su prijevremeni izbori neminovnost, kao što je neminovnost da Crna Gora mora dobiti vlast koja je odgovorna, sposobna, transparentna, kontrolisana, koja djeluje na postulatima služenja građanima, poštenog i požrvovanog rada i koja je nesporno prozapadno orjentisana.

"To je uslov budućnosti Crne Gore. U suprotnom, Crna Gora je u opasnosti od svog najvećeg protivnika – halapljivosti DPS-a kojem ništa nije sveto. Despotska vlast najveća je prijetnja Crnoj Gori, naročito ako je ona promoter crnogorskog identiteta. Takva vlast nužno rađa otpor i inat, a kod dobrog dijela građana Crne Gore i otpor prema svemu crnogorskom. Homogenizuje one koji osporavaju crnogorsku samobitnost, a onima koji su čista srca i bez primisli o nekoj ličnoj koristi izglasali obnovu nezavisnosti na dobrom putu je da je ogadi. Samo Crna Gora slobode, zakona i pravde može biti vječna jer je građani samo tada mogu doživljavati kao svoju. Da bi bila takva potrebne su joj demokratske promjene i drugačiji karakter vlasti", zaključio je Rudović.

Bonus video: